Buna seara, as vrea sa stiu la ce data, produce efecte o hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor a unei societati comerciale ( schimbare sediu + administrator) ?
1 La data adoptarii acesteia ?
2 la data la care s-a pronuntat judecatorul delegat la Oficiul Registrului Comertului, prin Incheierea de sedinta?
3. la data publicarii in Monitorul Oficial?
Multumesc
Am sa incerc sa va dau un raspuns care reprezinta punctul meu de vedere.
Hotararea AGA produce efecte intre asociati sau actionari dupa data adoptarii acesteia. Pentru a asigura opozabilitatea fata de terti aceasta trebuie inregistrata la registrul comertului, in unele cazuri existand conditia cumulativa de publicare a acesteia in Monitorul Oficial , Partea a IV-a. In acest context, o persoana care ar fi obligata in conformitate cu legea de a cere o inregistrare nu va putea opune tertilor acte sau fapte neinregistrate in registrul comertului sau intr-o alta forma de publicitate legala, numai daca va face dovada ca acestea au fost cunoscute de catre acestia.
Vanzare activ
mony
V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; in cazul vanzarii unui imobil(teren cu constructii) de catre o societate comerciala pe actiuni in calitate ... (vezi toată discuția)