avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrare in vigoare a hotararii AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrare in vigoare a hotararii AGA

Buna seara, as vrea sa stiu la ce data, produce efecte o hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor a unei societati comerciale ( schimbare sediu + administrator) ?
1 La data adoptarii acesteia ?
2 la data la care s-a pronuntat judecatorul delegat la Oficiul Registrului Comertului, prin Incheierea de sedinta?
3. la data publicarii in Monitorul Oficial?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:20, 13 Octombrie 2010
Am sa incerc sa va dau un raspuns care reprezinta punctul meu de vedere.
Hotararea AGA produce efecte intre asociati sau actionari dupa data adoptarii acesteia. Pentru a asigura opozabilitatea fata de terti aceasta trebuie inregistrata la registrul comertului, in unele cazuri existand conditia cumulativa de publicare a acesteia in Monitorul Oficial , Partea a IV-a. In acest context, o persoana care ar fi obligata in conformitate cu legea de a cere o inregistrare nu va putea opune tertilor acte sau fapte neinregistrate in registrul comertului sau intr-o alta forma de publicitate legala, numai daca va face dovada ca acestea au fost cunoscute de catre acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ mony mony V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; in cazul vanzarii unui imobil(teren cu constructii) de catre o societate comerciala pe actiuni in calitate ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga raluca29tim raluca29tim hotararile aga se aplica din momentul adoptarii lor sau din momentul publicarii in Monitorul Oficial ? multumesc (vezi toată discuția)
Contestare cesiune societate comerciala sara_miu sara_miu Exista o anumita perioada de timp in care se poate contesta/anula o cesiune a doi actionari catre o terta persoana? Nu este vorba de unul dintre actionari, ci ... (vezi toată discuția)