avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren pe baza de adeverinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren pe baza de adeverinta

Buna ziua
Va deranjez si eu cu o problema. Bunicul meu a depus cerere la primarie pentru retrocedarea unor suprafete de teren luate de stat. I s-a acceptat cererea, insa primaria nu a emis inca titlu de proprietate. Avand o varsta foarte inaintata si avand in vedere ca este in intretinerea mea, vrea sa imi lase mie acele proprietati, insa nu se stie daca va mai fi in viata cand functionarii vor finaliza actele. Exista o modalitate, ce nu poate fi atacata de alti mostenitori prin care sa dobandesc eu acele proprietati?
Va multumesc
Antecontract de Vanzare-Cumparare cu plata integrala la data semnarii antecontractului, transferul dreptului de proprietate realizandu-se la momentul obtinerii titlului de proprietate. Puteti (trebuie) sa faceti si o procura speciala prin care o persoana apropiata dvs., sa se ocupe de toate formalitatile necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare in numele si pentru batran. atentie in procura treceti si numele dvs. ca si viitor cumparator. Cel mai bun sfat totusi il poate da un notar. Mentionatii ce v-am relatat. succes
foarte important
Adeverinta confera titularului sau dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren care nu este individualizata, acest lucru facandu-se in momentul punerii in posesie. Nu toti notarii stiu "cu ce se mananca dreptul de proprietate" este necesar, in caz ca nu stiu despre ce e vorba, sa le mentionati acest lucru. Daca mai aveti intrebari legate de subiect e-mailul meu este stefan@sbsinvest.ro
Un notar da sfat cu privire la ceea ce e mai usor pentru el. Daca vreti ca un act sa fie cat mai greu de atacat, mergeti la un specialist in litigii. Adica un avocat.

Antecontractul acela este bun atata timp cat platiti efectiv pretul, caci dupa deces mostenitorii va pot cere ori pretul (daca nu dovediti ca a fost platit) sau desfacerea vanzarii/promisiunii de vanzare pentru neplata pretului. Si nici nu e greu sa reuseasca.
Apoi, mandatarul acela e valabil doar pentru durata vietii bunicului, apoi toate drepturile sale se transfera mostenitorilor si acestia trebuie sa semneze (personal sau prin mandatar) contractul de vanzare.
Si avand in vedere ca bunicul e batran, s-ar putea invoca de mostenitori si faptul ca nu mai avea discernamant, de aceea cel mai bine ar fi sa obtineti un certificat medico-legal de la medic in acest sens si sa faceti demersuri pentru desemnarea unui curator.

Dar toate astea inseamna plata pretului, sa fie clar, ceea ce nu este in acord cu vointa dv. Cu aceleasi asigurari puteti incheia un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, daca respectati conditiile corect si pastrand dovezile, e greu de distrus.

Depinde de fiecare situatie concreta in parte.
Cine ar fi mostenitorii?
Situatia se poate rezolva prin intermediul unui antecontract de vanzare-vumparare cu plata integrala la data semnarii antecontractului, transferul dreptului de proprietate realizandu-se la momentul obtinerii titlului de proprietate.
Aurelian, omul vrea terenul gratis, ca si cum i l-ar dona... Or ca acel anteconytract sa nu fie atacat cu succes de ceilalti mostenitori (depinde si care ar fi acestia) ar trebui ca el chiar sa dea bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare- sanse /se poate invoca nulitate absoluta ? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.In anul 1940 bunicul meu cumpara teren loc de casa,cu casa construita pe el.(asa este specificat in actul de vanzare ).Actul de vanzare este incheiat la ... (vezi toată discuția)