avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum pot detasa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum pot detasa

Am intilnit in Germania o persoana care are o firma in Germania ce se ocupa cu menaj si intretinerea batrinilor . Aceasta mi-a propus sa detasez la firma lui femei ptr. intretinierea batrinilor. Cum trebuie sa procedez si ce acte si avize sunt necesare .
Buna seara,

Exista intr-adevar o legislatie europeana privind detasarea de personal in spatiul intracomunitar pentru prestari de servcii. Organismul cheie este CNPAS, gasiti la ei toate informatiile privind procedura de urmat, sau va angajati un avocat pentru a se ocupa de aceasta detasare. Elementele esentiale : societatea nu poate sa fie noua (o creez azi si detasez maine), nu se poate detasa mai mult de jumatate din personal si societatea trebuie sa aiba in tara aceeasi activitate ca si cea pentru care se detaseaza. Trebuie sa aveti un contract cu societatea din Germania si trebuie sa respectati un anumit numar de dispozitii legale din tara unde detasati (precum salariul minim pe economie, programul de lucru, norma de lucru, zilele nelucratoare etc)

Gasiti cateva informatii suplimentare pe site-un cabinetului meu, www.avocats-roumanie.eu, la rubrica "Documente / Societati comerciale / Personal detasat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc care detaseaza angajați mihaela672003 mihaela672003 As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, ... (vezi toată discuția)
Buna, in revisal se opereaza detasarea si obligatoriu si suspendare ... lyly64 lyly64 Buna, in revisal se opereaza detasarea si obligatoriu si suspendare cim, cand un angajat este detasat in interesul serviciului ( în cadrul aceluiaşi ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)