avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma

Buna ziua,
Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate , si nu o mai pot tine din cauza crizei, cineva ma sfatuit ca ar fi mai bine sa-o vand, dar nu stiu exact cum se procedeaza, si am auzit tot felul de treburi care nu sunt tocmai "curate", referitor la cei care o cumpara, si anume ca se pot face multe "smecherii" cu firmele cumparate. Firma are si datorii, si nu mai imi pot permite sa -o tin, as dori daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, ce trebuie facut ca sa-o pot vinde cu tot cu datorii, dar sa nu mai am nici o raspundere la firma dupa ce o sa-o vand altcuiva.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:35, 18 Octombrie 2010
Nu prea cred ca este cineva interesat sa cumpere firma cu datorii.
Exista posibilitatea de a cesiona firma, dar pentru asta se plateste, nu se incarca nimeni cu probleme gratis.
Eu recomand suspendarea activitatii pentru moment.
Si daca ar fi sa cesionez firma, ce ar trebui facut, si care sunt riscurile, pentru ca presupun ca sunt anumite riscuri. Stiti care sunt tarifele pentru asa ceva.

Va multumesc
Avand in vedere modificarile legislative practic nu mai este posibil cesionarea unei firme cu datorii la stat !
Hotararea AGA privind cesionarea se depune la Reg comertului care o transmite spre publicare in MO si la ANAF
Daca soc are datorii, ANAF va formula opozitie la cesiune ...
Firma trebuie sa se declare insolventa, sa isi anunte incapacitatea de plata. Pentru datoriile se nasc fara vina nu se poate face nimic impotriva debitorului. Daca sant facute cu intetia de a prejudicia pe cineva atunci se raspunde si cu averea privata. Valabil si pentru datorii la stat si pentru cele la alti terti.

Ex: Cumparati marfa din alte tari, si datorati statului TVA, vama etc. Nu va puteti vinde marfa sau marfa este distrusa/disparuta/degradata si nu din vina d-voastra. Societatea are de platit ceva dar nu are de unde. Personal nu trebuie sa aduceti bani de acasa. Declarati insolventa, iar creditorii se vor satisface din ceea ce are societatea, adica patrimoniul societatii, marfa, restul din marfa sau nimic.

Este obligatia creditorului sa dovedeasca ca a-ti creat prejudiciul cu buna stiinta si daca dovedeste atunci puteti fi tras la raspundere si personal, raspundeti deci si cu averea privata.
buna ziua,si eu am in gand asemenea planuri,doar ca soc nu are datorii la stat,motivul este ca in acesti 3 ani si 8 luni firma nu a fost controlata de nimeni,iar cum cred ca se va intampla de acum incolo cu mediul privat ,adica controale peste controale ,ma gandesc ca voi avea mari surprize de la autoritati,chiar daca firma nu e chiar pe profit,fara datorii la stat as vrea so vand,tocmai pt ca mie teama ca pt orice virgula sau act declarat cu intarziere sau rectificare voi primii amenzi si nu voi face fata...e greu de crezut ca va scapa careva ne amendat!!acum intrebarea este daca o vand cuiva,eu mai am raspunderi pe ceea ce sa intamplat in trecut,sau raspunzator poate fii cel ce a cumparat,daca si le asuma,sau daca se pune vreo clauza in actul de vanzae cumparare!

Alte discuții în legătură

Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)