avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general despre oug 13/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

despre oug 13/2010

Scutirile acordate angajatorului pentru o persoana luata din somaj se calculeaza la salariul de incadrare sau la salariul minim? Este scutit angajatorul si de plata comisionului la ITM ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:21, 18 Octombrie 2010
Buna ziua.
1. Scutirile se aplica la salariul realizat.
2. Pentru comisionul ITM nu este scutit
Baza lagala:
oug 13/2010
(3) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin notiunea de contributii de asigurari sociale se intelege contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari pentru somaj, contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, inclusiv contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, datorate, potrivit legii, de angajatori.
La salariul realizat se aplica scutirile.deoarece in cazul in care nu mai indepliniti conditiile de scutire sunteti obligati la plata tuturor contributiilor pentru care ati fost scutit.
Atentie la declaratii legat de ordonanta 13/2010
As vrea si eu o parere cu privire la intocmirea declaratiei pt OG 13.La somaj am reusit,restul......
Multumesc
Buna dimineata.
Simona la care dintre declaratii te referi?

Alte discuții în legătură

Oug 13 - urgent balint lucia balint lucia Buna ziua, revin cu un subiect care a mai fost discutat pe forum , dar am unele nelamuriri.Am incadrat o persoana conform oug 13/2010, am obtinut adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Ordonanata 13 /2010 lenareg lenareg Cum se calculeaza si cum se contabilizeaza scutirile prevazute de ordonanta 13/2010 la un salar de incadrare de 720 si vechime de 5%? Declaratiile se ... (vezi toată discuția)
Oug 13/2010 jalina1982 jalina1982 Buna ziua. Va rog daca sa mi spuneti cum se contabilizeaza scutirea de contributii conform oug 13/2010, atat cele retinute de la salariat cat si cele datorate ... (vezi toată discuția)