avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de construire

locuiesc intr-un imobil cumparat la legea 112 format din parter+et1, asadar pe langa apartamentul nostru situat la parter,la etaj locuieste o alta familie.
Vreau sa imi repar exteriorul casei. am intrat in posesia unui certificat de urbanism in care mi se cere acordul vecinului.Precizez faptul ca vecinul este de rea credinta si nu-mi da acordul amiabil.
Ce solutii sunt in acest caz pentru a intra in posesia autorizatiei de construire?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 19:36, 14 Octombrie 2010
Daca discutati cu vecinul si acesta nu-si da acordul, puteti apela la instanta cu o actiune denumita "obligatie de a face", prin care motivati ca acest vecin isi exercita abuziv dreptul sau de proprietate impiedicandu-va sa va reparati exteriorul casei aflata in coproprietate, solicitati obligarea acestuia sa va dea acordul necesar emiterii autorizatiei, iar in cazul in care vi se admite actiunea sentinta pronuntata suplineste acest acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o situație nemaintâlnita..… un proprietar ... LucianMS LucianMS Bună ziua! Am o situație nemaintâlnita..… un proprietar de apartament, care locuieste la parterul unui bloc, are construita legal, o extindere, cu ... (vezi toată discuția)