Vreau sa aflu daca este legal ca pe parcursul unui proces civil (in speta litigiu de munca la care solutionarea a fost dupa 4 termene respingerea cererii ca nefondata?!) judecatorul sa fie schimbat cu un altul?
Ma pot lega de acest lucru daca fac recurs? Si se poate totusi ca dupa atatea termene sa fie respinsa cererea ca nefondata?
Multumesc, am nevoie de un raspuns ... va rog =D>
Multumesc. Dar asistentii judiciari ce calitate au? La primul termen am avut un judecator care a amanat procesul din start dand termen peste doua luni. La al doilea termen a fost alt judecator insotit de doi asistenti judiciari, la al treilea alt judecator care a dat urmatorul termen pentru a se pune in vedere partilor efectuarea unei expertize contabile, iar la ultimul termen nu stiu ce judecator a fost ca nu am primit sentinta si nu am inteles de ce nu a mers in continuare pe efectuarea expertizei contabile. Ce se intampla cand judecatorii preiau dosarele unul de la celalalt, nu le studiaza pt. a vedea unde s-a ajuns si pentru a continua in aceiasi directie? Cum pot verifica exact ce judecatori au fost la fiecare dintre termene? Consultand dosarul la arhiva Tribunalului? Va rog, imi puteti raspunde si legat de rugamintea cu recursul?
1. Se poate consulta dosarul la arhiva Tribunalului si pe fiecare incheiere de sedinta se afla numele judecatorilor.
2. Completul pentu soluţionarea în primă instanţă a cauzelor privind conflictele de muncă şi asigurări sociale se constituie din 2 judecători şi 2 asistenţi judiciari.
Asistenţii judiciari participă la deliberări cu vot consultativ şi semnează hotărârile pronunţate. Opinia acestora se consemnează în hotărâre, iar opinia separată se motivează.
3. Hotărârea judecătorească se poate da numai de judecătorii în faţa cărora pricina s-a dezbătut în fond. Nerespectarea acestei reguli atrage anularea hotărârii ca nelegală
Va multumesc. Cand imi recomandati sa studiez dosarul? Inainte de a fi redactata hotararea sau dupa? Ma gandesc ca dupa, ar fi timpul prea scurt daca as dori sa fac recurs. Multumesc frumos
ce ati cerut?
in mod normal puteti consulta oricand dosarul insa pana la motivarea si redactarea sentintei dosarul este la judecatorii si nu la arhiva... oricum puteti suna sa intrebati!
Tribunal
mihai_14
Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.Cati judecatori sunt in completul de judecata la un litigiu de munca la tribunal pe fondul cauzei ?
Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)