avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SHIMBARE JUDECATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SHIMBARE JUDECATOR

Buna ziua,

Vreau sa aflu daca este legal ca pe parcursul unui proces civil (in speta litigiu de munca la care solutionarea a fost dupa 4 termene respingerea cererii ca nefondata?!) judecatorul sa fie schimbat cu un altul?

Ma pot lega de acest lucru daca fac recurs? Si se poate totusi ca dupa atatea termene sa fie respinsa cererea ca nefondata?
Multumesc, am nevoie de un raspuns ... va rog =D>
Cel mai recent răspuns: actb , utilizator 10:03, 15 Octombrie 2010
este legal acest lucru, nelegal ar fi ca pronuntarea s-o dea un judecator care nu a asistat la deezbateri.
avocat Cristina Popescu
Multumesc. Dar asistentii judiciari ce calitate au? La primul termen am avut un judecator care a amanat procesul din start dand termen peste doua luni. La al doilea termen a fost alt judecator insotit de doi asistenti judiciari, la al treilea alt judecator care a dat urmatorul termen pentru a se pune in vedere partilor efectuarea unei expertize contabile, iar la ultimul termen nu stiu ce judecator a fost ca nu am primit sentinta si nu am inteles de ce nu a mers in continuare pe efectuarea expertizei contabile. Ce se intampla cand judecatorii preiau dosarele unul de la celalalt, nu le studiaza pt. a vedea unde s-a ajuns si pentru a continua in aceiasi directie? Cum pot verifica exact ce judecatori au fost la fiecare dintre termene? Consultand dosarul la arhiva Tribunalului? Va rog, imi puteti raspunde si legat de rugamintea cu recursul?
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
actb, utilizator
1. Se poate consulta dosarul la arhiva Tribunalului si pe fiecare incheiere de sedinta se afla numele judecatorilor.

2. Completul pentu soluţionarea în primă instanţă a cauzelor privind conflictele de muncă şi asigurări sociale se constituie din 2 judecători şi 2 asistenţi judiciari.
Asistenţii judiciari participă la deliberări cu vot consultativ şi semnează hotărârile pronunţate. Opinia acestora se consemnează în hotărâre, iar opinia separată se motivează.

3. Hotărârea judecătorească se poate da numai de judecătorii în faţa cărora pricina s-a dezbătut în fond. Nerespectarea acestei reguli atrage anularea hotărârii ca nelegală
Va multumesc. Cand imi recomandati sa studiez dosarul? Inainte de a fi redactata hotararea sau dupa? Ma gandesc ca dupa, ar fi timpul prea scurt daca as dori sa fac recurs. Multumesc frumos
ce ati cerut?
in mod normal puteti consulta oricand dosarul insa pana la motivarea si redactarea sentintei dosarul este la judecatorii si nu la arhiva... oricum puteti suna sa intrebati!

Alte discuții în legătură

Un asistent judiciar are dreptul de a redacta sentinta ? eddy71 eddy71 Societatea la care lucrez a avut anul trecut un litgiu de munca pe care la pierdut cu succes din vina avocatului ([i]nu a depus documentatia privind ... (vezi toată discuția)
Tribunal mihai_14 mihai_14 Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.Cati judecatori sunt in completul de judecata la un litigiu de munca la tribunal pe fondul cauzei ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Termen hotarare judecatoreasca dupa noul cod civil 2014? DanMitroi DanMitroi Buna ziua, M-ar interesa care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti dupa noul cod civil? Hotararea s-a pronuntat, am facut si o ... (vezi toată discuția)