avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tribunal

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.Cati judecatori sunt in completul de judecata la un litigiu de munca la tribunal pe fondul cauzei ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 21 Septembrie 2011
1 judecator si doi magistrati asistenti (toti au robe negre, diferenta o face baveta (cravata): judecatorul o are visinie, iar magistratii asistenti o au alba).
Art. 55. - (1) Completul pentru soluţionarea în primă instanţă a cauzelor privind conflictele de muncă şi asigurări sociale se constituie dintr-un judecător şi 2 asistenţi judiciari.
mihai_14 a scris:

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.Cati judecatori sunt in completul de judecata la un litigiu de munca la tribunal pe fondul cauzei ?
Va multumesc anticipat.

Potrivit Legii nr.304/2004 :
Art. 55 - (1) Completul pentru soluţionarea în primă instanţă a cauzelor privind conflictele de muncă şi asigurări sociale se constituie dintr-un judecător şi 2 asistenţi judiciari.

(2) Asistenţii judiciari participă la deliberări cu vot consultativ şi semnează hotărârile pronunţate. Opinia acestora se consemnează în hotărâre, iar opinia separată se motivează

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un asistent judiciar are dreptul de a redacta sentinta ? eddy71 eddy71 Societatea la care lucrez a avut anul trecut un litgiu de munca pe care la pierdut cu succes din vina avocatului ([i]nu a depus documentatia privind ... (vezi toată discuția)
Shimbare judecator actb actb Buna ziua, Vreau sa aflu daca este legal ca pe parcursul unui proces civil (in speta litigiu de munca la care solutionarea a fost dupa 4 termene respingerea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea constituirii completului marin.nicodim marin.nicodim Este legal ca o solicitare de daune pentru intarziere pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile- contencios administrativ ... (vezi toată discuția)