avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legalitatea constituirii completului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legalitatea constituirii completului

Este legal ca o solicitare de daune pentru intarziere pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile- contencios administrativ "obligatia de a face" bazata pe Legea 554/2004 a contenciosului administrativ sa fie judecata de un complet de 2 judecatori?

Daca am castigat este mitiv de recurs pentru partea adversa???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 13 Iulie 2008
Trebuie nuanata solicitarea dv. legata de autoritatea ca refuza sa indeplineasca dispozitiviul acelei hotariri judecatoresti pentru a putea discuta legalitatea constituirii completului de judecata.
Este vorba despre un minister si instanta care a pronuntat fondul este tribunalul care devine instanta de executare.

Nedumerirea referitoare la complet se bazeaza pe Legea 304/2004 privind organizarea judecatoreasca.
Cauzele date, potrivit legii, în competenţa de primă instanţă a judecătoriei, tribunalului şi curţii de apel se judecă în complet format dintr-un judecător, cu excepţia cauzelor privind conflictele de muncă şi de asigurări sociale.
Apelurile se judecă în complet format din 2 judecători, iar recursurile, în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel.

Normele care reglementează compunerea instanţei sunt norme de organizare judiciară, ce au caracter imperativ, astfel că nerespectarea lor atrage sancţiunea nulităţii absolute.
In cazul meu nu e vorba de conflicte de munca sau de asigurari sociale.
X-(
Deci cauza a fost solutionata de un complet gresit constituit!

:-/:-/:-/
Ce e de facut in situatia in care am castigat?
Nu aveti nimic de facut, mai ales ca ati castigat.
Curios este faptul ca instanta trebuia sa se sesizeze din oficiu in legatura cu acest aspect - judecata in prima instanta se face in complet format dintr-un singur judecator, fie ca este la judecatorie, tribunal sau curte de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)
Compunerea instantei Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Am o hotarare irevocabila, pronuntata de tribunal in prima instanta si in complet format dintr-un singur judecator. Nu mi se pare OK ca un complet format ... (vezi toată discuția)
Cer informatii interes public casei de pensii la as sau contencios?? aidu aidu Am formulat o intrebare, pe situl casei de pensii, https://www.cnpp.ro/web/guest/intreaba-un-consultant Respectiv i-am intrebat, la modul general, cum pot sa ... (vezi toată discuția)