avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... compunerea instantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

compunerea instantei

Am o hotarare irevocabila, pronuntata de tribunal in prima instanta si in complet format dintr-un singur judecator.
Nu mi se pare OK ca un complet format dintr-un singur judecator sa dea o hotarare irevocabila.
Cunoaste cineva daca exista dispozitii legale sau anumite indicii prin care totusi un complet format dintr-un singur judecator nu poate da o hotarare irevocabila?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 20:16, 15 Aprilie 2010
Exista aceasta posibilitate de a deveni irevocabila o hotatara pronuntata in prima instanta de catre Tribunal .... conditia este ca impotriva acelei hotarari sa nu fi fost exercitata calea de ataca a apelui sau a recursului, dupa caz.

Despre ce litigiu este vorba?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru a primi un raspuns la obiect,care sa va fie de real folos,ar trebui sa ne comunicati si obiectul respectivei cauze.
Este vorba de un litigiu pe contencios administrativ, mai precis despe o actiune exercitata in temeiul OUG 27/2003 privind procedura aprobarii tacite.
In art.11, alin.3 din OUG 27/2003 se mentioneaza ca hotararea este irevocabila astfel incat nu pot urma calea de atac a recursului (desi asa se procedeaza si este prevazut in sentinta primei instante ca poate fi atacata cu recurs) insa recursul va fi respins din start pe motiv ca o hotarare irevocabila nu poate fi atacata cu recurs si mai mult OUG 27/2003 nu prevede nici o cale de atac impotriva hotarari prin care ti se respinge actiunea.
Asa ca ma gandesc sa ridic o exceptie de neconstitutionalitate (au mai fost ridicate 3 insa toate respinse) sa ma leg de componenta instantei (un singur judecator sa aiba ,,puterea,, de a da o hotarare irevocabila totusi e cam mult,) sau sa ma raportez la I.C.C.J.care sublinia ca normele speciale derogatorii cuprinse in OUG nr.27/2003 se completeaza, pt. situatiile care nu sunt expres reglementate, cu reglementarile cadru din materia contenciosului ad-tiv Legea .554/2004, si cum OUG nr. 27/2003 nu prevede nici o cale de atac impotriva hotarari prin care ti se respinge actiunea se pot aplica dispozitiile legii 554/2004 care iti permit si atunci daca poti exercita recursul hotararea nu mai poate fi irevocabila .
Poate gandesc prost sau poate imi scapa ceva, ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire irevocabila-oug 27/2003 mfiruta mfiruta Institutia la care lucrez a fost data in judecata pe OUG nr.27/2003 pentru a se constata aprobarea tacita in eliberarea unei autorizatii.Am cistigat in ... (vezi toată discuția)
Capat de cerere irevocabil geo-vem geo-vem Rog frumos o indrumare,am investit instanta de fond contencios cu doua capete de cerere,instanta a dat o singura sentinta ce poarta un nr., motivand cam asa ... (vezi toată discuția)
Termen contencios administrativ dorel paraschiv dorel paraschiv Buna ziua, Am castigat o anulare a unor hotarari ale consiliului local in contencios administrativ. Judecatoarea a dat drept de recurs in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)