avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarire irevocabila-OUG 27/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarire irevocabila-OUG 27/2003

Institutia la care lucrez a fost data in judecata pe OUG nr.27/2003 pentru a se constata aprobarea tacita in eliberarea unei autorizatii.Am cistigat in prima instanta, insa judecatorul a dat sentinta cu drept de recurs desi in ordonanta 27 se prevede ca hotaririle primei instante sint irevocabile.Cum pot sa atac asta?
Cel mai recent răspuns: mfiruta , utilizator 21:23, 2 Octombrie 2008
Care este solutia data de instanta ? Deoarece OUG nr.27/2003 prevede doua tipuri de hotarari unele irevocabile si alte susceptibile de recurs. Astfel,
- În cazul în care instanţa constată îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentaordonanţă de urgenţă privind aprobarea tacită, pronunţă o hotărâre prin care obligăautoritatea administraţiei publice să elibereze documentul oficial prin care se permitesolicitantului să desfăşoare o anumită activitate, să presteze un serviciu sau să exercite o profesie. Hotărârile se redactează în termen de 10 zile de la pronunţare şi sunt irevocabile.

- Dacă, în urma admiterii acţiunii, autoritatea administraţiei publice nu îndeplineşteobligaţia prevăzută la art. 11 alin. (2) în termenul stabilit prin hotărârea judecătorească, lacererea reclamantului, instanţa poate obliga conducătorul autorităţii administraţiei publice însarcina căreia s-a stabilit obligaţia la plata unei amenzi judiciare reprezentând 20% din salariul minim net pe economie pentru fiecare zi de întârziere, precum şi la plata unordespăgubiri pentru daunele cauzate prin întârziere. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la pronunţare.
O hotarire prin care respinge actiunea inaintata pentru constatarea aprobarii tacite.
Atunci se ataca cu recurs.
Oug nr.27/2003 se completeaza cu dispozitiile Legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
Multumesc pentru raspuns.
Asa suna ART. 11

(1) Dacă instanţa constată existenţa răspunsului autorităţii administraţiei publice sau, după caz, a notificării transmise potrivit art. 6 alin. (4), purtând data poştei de la locul de expediere a corespondenţei sau data la care solicitantul a luat cunoştinţă de răspuns, anterioare expirării termenului legal pentru emiterea autorizaţiei, respinge cererea reclamantului.

(2) În cazul în care instanţa constată îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă privind aprobarea tacită, pronunţă o hotărâre prin care obligă autoritatea administraţiei publice să elibereze documentul oficial prin care se permite solicitantului să desfăşoare o anumită activitate, să presteze un serviciu sau să exercite o profesie.

(3) Hotărârile se redactează în termen de 10 zile de la pronunţare şi sunt irevocabile.
In acest caz alin.3 nu se refera la hotaririle prevazute de alin.1 si 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compunerea instantei Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Am o hotarare irevocabila, pronuntata de tribunal in prima instanta si in complet format dintr-un singur judecator. Nu mi se pare OK ca un complet format ... (vezi toată discuția)
Primaria: finalizare imobil smeagull smeagull Buna, In urma cu un an, am cerut primariei sa imi elbereze o adeverinta de finalizare a constructiei (am terminat casa si vreau sa o inregistrez in CF), cu ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea unei hotarari definitive si irevocabile. mefistos mefistos As dori sa stiu si eu care este procedura in contencios administrativ daca autoritatea publica refuza sa duca la indeplinire o hotarare irevocabila data de ... (vezi toată discuția)