avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Capat de cerere irevocabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Capat de cerere irevocabil

Rog frumos o indrumare,am investit instanta de fond contencios cu doua capete de cerere,instanta a dat o singura sentinta ce poarta un nr., motivand cam asa ``Respinge actiunea formulata de reclamanataX in contradictoriu cu Y.Cu drept de recurs in 15 zile.
Irevocabila in cea ce priveste capatul 2 de cerere.
Eu acum imi voi exercita dreptul la recurs si doresc un sfat referitor la capatul doi de cerere,mentionez ca as dori sa fac revizuire ori sa ma adresez C.E.D.O. este posibil?mai exact ar trebui sa mentionez o hotarare care va trebui sa se judece recursul.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 20:28, 25 Iunie 2014
puteti urma calea de atac în recurs (de vreti sa ajungeti la CEDO :
1) trebuiesc urmate toate caile de atac specifice spetei dvs., altfel va fi zadarnic efortul; 2) nu mergeti pe ideea succesului la CEDO : studiati continutul Conventiei Europene Pentru Drepturile Omului, cu respectivele protocoale.Eu am postat anul acesta un răspuns, dacă doriti, aveti posibilitatea de a-l studia.) pt. acel capăt de cerere la care aveti dreptul potrivit L.554/2004 modif. și repub.
Dar daca imi spune clar ca capatul 2 este irevocabil ,cum pot face eu recurs????inauntrul cereri de recurs pe primul capat de cerere sa specific si aspecte de nelegalitate si netemenicie vis-a-vis de capatul care este irevocabil?e posibil asa ceva?
geo-vem a scris:

... am investit instanta de fond contencios cu doua capete de cerere,instanta a dat o singura sentinta ce poarta un nr., motivand cam asa ``Respinge actiunea formulata de reclamanataX in contradictoriu cu Y.Cu drept de recurs in 15 zile.
Irevocabila in cea ce priveste capatul 2 de cerere.


A.
M-am referit la calea de atac cu recurs a capatului UNU al cererii: ”Cu drept de recurs in 15 zile.”Acest drept trebuie folosit/consumat altfel, NU veti fi acceptata la CEDO cu el : vi se respinge imediat actiunea.
B.
Cu privire la ”. . . un sfat referitor la capatul doi de cerere”, voi adânci/dezvolta putin explicatia : puteti urma celelalte cai de atac NUMAI dacă vă încadrati în cerintele/motivele/ocazia prevazute în lege, dacă găsiti/aveti cumva MOTIVE legale (nu pretinse . . . etc etc) Iată, ce zice Lege 554/2004 a Contenciosului Administrativ la art. 21: Caile extraordinare de atac
(2)Constituie motiv de revizuire, care se adauga la cele prevazute de Codul de procedura civila, pronuntarea hotararilor ramase definitive si irevocabile prin incalcarea principiului prioritatii dreptului comunitar, reglementat de art. 148 alin. (2), coroborat cu art. 20 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. Cererea de revizuire se solutioneaza de urgenta si cu precadere, într-un termen maxim de 60 de zile de la inregistrare.

C.
Nu puteti declara recurs la recurs.Ci recurs la hotararea de la FOND-în speta doar si numai asupra capatul UNU al Cererii.

D.
Nu puteti (nu are niciun rost sa enervati instanta/să-i consumati timpul) face nimic cu privire la ”inauntrul cereri de recurs pe primul capat de cerere sa specific si aspecte de nelegalitate si netemenicie vis-a-vis de capatul care este irevocabil” doar separat de calea de atac în recurs a celei potrivit art.21 mai sus arătat.

E.
Consultati actualul Cod de proc. civilă pt. celelalte cai de atac.
Va multumesc mult,instanta a dat o hotarare gresita, interpretand o lege care nare nici o legatura cu cazul avut in discutie,doarece acel ceva este reglementat prin alta lege.
Ma incadrez?
Neconstitutional,din cate vad si inteleg eu acest articol. Ma ajuta cineva cu alta sugestie?
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
geo-vem, utilizator

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu pierdut in instanta elmi1 elmi1 Buna ziua! Am cerut in instanta restituirea taxei la care a fost respinsa, se mai poate face ceva ? Asta a fost ultimul raspuns al ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
poate fi admisibila cererea?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Sentinta Civila ramasa irevocabila prin recurare, (respins cererea in prima instanta si recursul a fost respins recursul), se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)