avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Asigurare obligatorie locuinte
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Asigurare obligatorie locuinte

Problema se pune relativ simplu: asigurarea obligatorie pentru locuinte e ... obligatorie, dar totusi maxim 5% din locuinte au fost pana in prezent asigurate. Nici macar statul nu si-a asigurat propriile proprietati. Care ar fi termenul limita si ce se intampla efectiv daca procentul celor ce isi fac asigurarea va ramane foarte mic ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:51, 30 Noiembrie 2010
Termenul limita este 31.12.2010 si , la perioada pe care o traversam , nu prea cred ca o se atinga nici 50% locuinte asigurate . Desigur , legea prevede si sanctiuni , respectiv amenzi pt. cei care nu o respecta , dar .....
Aceasta sigurare obligatorie nu cumva incalca art. 56 din Constitutie ?

Articolul 56

(1) Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.

(2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.

(3) Orice alte prestaţii sunt interzise, în afara celor stabilite prin lege, în situaţii excepţionale.

Asigurarile nu se incadreaza la punctul 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este fundamentul pentru impozitul pe venit si profit? nickcosminus nickcosminus Salutare! Stand eu asa, mi-a venit urmatoarea intrebare in minte: Care este logica din spatele existentei impozitelor pe venit si profit? Cand spun ... (vezi toată discuția)
Impozitarea castigurilor din jocuri de noroc dumicris76 dumicris76 Conform noilor prevederi ale codului fiscal din 13 februarie 2015 se vor impozita VENITURILE obtinute din jocurile de noroc. Credeti ca e normal sa se ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre discriminare sau nu? steffy_967 steffy_967 Daca aceasta criza economica loveste doar intr-un anumit sector - cel al bugetarilor, ma refer la reducerea salariala cu 25%, nu putem vorbi despre ... (vezi toată discuția)