avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare nou nascut

Buna ziua , as dori sa stiu in cat timp se poate inregistra nou nascutul.Stiam de cele 15 zile dar am auzit de curand ca se poate pana cand acesta implineste un an .sau poate nu am inteles , de aceea va rog sa ma ajutati.Problema este ca sunt casatorita dar in proces de divort si astept un copil cu altcineva , iar la data nasterii sunt inca casatorita.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: g_abryela , utilizator 13:03, 15 Octombrie 2010
Chiar daca veti divorta pana la data nasterii, copilul ce va naste va avea ca tata (legal) tot pe sotul dvs. (fost).

Codul Familiei
Art. 53. - Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.
Copilul născut după desfacerea, declararea nulităţii sau anularea căsătoriei are ca tată pe fostul soţ al mamei, dacă a fost conceput în timpul căsătoriei şi naşterea a avut loc înainte ca mama să fi intrat într-o nouă căsătorie.


Intarzierea inregistrarii nasterii nu va serveste la nimic (daca a expirat termenul prevazut de lege de 15 zile, inregistrarea nasterii se poate face, cu aprobarea primarului, in interiorul unui termen de un an de la nastere).

Solutia este: actiune in tagada de paternitate.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
romascanu, moderator
<<Solutia este: actiune in tagada de paternitate.>> daca ati putea sa imi explicati ce inseamna , va rog!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta la notar in cazul cind sotia e insarcinata? nadya-nadya nadya-nadya Buna ziua . sunt insarcinata in 7 luni as putea divorta cu sotul la Notar, si nu in insanta. (copilul neapartinindu-i sotului) :( (vezi toată discuția)