Buna ziua
Vă aduc la cunoştinţă că sunt unul din beneficiarii Legii nr.9/1998 privind acordarea de despăgubiri cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar, în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria semnat la Craiova la 7 septembrie 1940. Seful Cancelariei Primului Ministru a emis ordinul prin care s-a validat Hotararea Comisiei Judetene, prin care se acorda suma calculata, urmand a fi esalonata in 2 transe.
In 2006 ni s-a virat prima transa de 40%, urmand ca restul de 60%sa fie virata in cursul anului viitor lucru care nu s-a mai intamplat nici pana in prezent. Am facut nenumarate sesizari si am primit ca raspuns de fiecare data faptul ca sumele se acorda in limita fondului disponibil alocat in acel an pentru aceste probleme.
Intrebarea mea este ce as putea face sa-i oblig sa ne dea restul de 60% mai repede si in raport cu indicele de crestere al preturilor pt 2010.
Va multumesc!
Cand trebuia sa va dea a 2 transa,in ce an?Vedeti ca in materia creantelor mai exista si institutia prescriptiei ,sa nu ramaneti fara despagubiri.Exista posibilitatea de a rezolva problema ,o sa va trimit un mesaj dupa ce imi raspundeti.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 9/1998
antonval1
Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj.
Sunt pensionar si sunt unul dintre cei care au dreptul la despagubiri ... (vezi toată discuția)