avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordarea compensatiei banesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordarea compensatiei banesti

In legea nr.9/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se stipuleaza ca acordarea compensatiilor banesti stabilite se face esalonat in doua transe, pe parcursul a 2 ani consecutivi, 40% in primul an si 60% in anul urmator. Eu am primit prima transa la data de 12 decembrie 2006 iar a doua transa nu am primit-o pana acum. Nu era normal sa o primesc pana la 31 dec.2007? Va rog sa-mi spuneti daca dumneavoastra considerati ca a fost depasit termenul si ce cale de atac pot sa exercit impotriva A.N.R.P.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:28, 26 Ianuarie 2008
nu stiu daca stiai ca au mai intervenit niste modificari
D. nr.1.254/2006 privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940

[ link extern ] >
Problema e ca nu stiu cum trebuie interpretat in textul de lege "2 ani consecutivi". Adica dupa ce au dat prima transa, o pot achita pe a doua in termen de 2 ani, timpul incepand sa curga de la data la care a fost achitata prima transa? sau e vorba de ani calendaristici adica daca au achitat prima transa in dec.2006 ar fi trebuit sa o achite pe cea de a doua pana la sfarsitul anului 2007?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2008
juli_silvia, utilizator
cred k se refera la 2 ani din momentul in care ai fost pus in drepturi ...cam asta vrea sa insemne 2 ani ....fa-le o cerere celor care ti-au dat prima rata...sa iti spuna cand e planificata urmatoarea rata! :) B-)
Doi ani consecutiv inseamna unul dupa altu:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea compensatiei banesti - legea nr.9/1998 juli_silvia juli_silvia In legea nr.9/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se stipuleaza ca acordarea compensatiilor banesti stabilite se face esalonat in doua transe, pe ... (vezi toată discuția)
Legea nr.9/1998 doinami doinami Buna ziua Vă aduc la cunoştinţă că sunt unul din beneficiarii Legii nr.9/1998 privind acordarea de despăgubiri cetăţenilor români pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea nr.9/1998 - anrp; oug 10/2013 cyan cyan dupa aparitia OUG nr.10/2013 referitoare la plata esalonata a despagubirilor stabilite potrivit dispozitiilor Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensatii ... (vezi toată discuția)