Buna seara,
sperand ca ma veti putea ajuta cu un sfat, expun problema mea aici: acum ceva vreme am asistat fara sa vreau la o altercatie intr-un loc public - locul meu de munca era in zona de conflict. Bineinteles ca s-a chemat politia si mi s-a cerut sa dau declaratie; am dat o declaratie destul de vaga dat fiind faptul ca n-am fost atenta la spectacol. Dupa asta ma trezesc ca sunt chemata in instanta ca martor pentru Fond - ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si nu as vrea sa ma duc pt ca efectiv nu am ce sa le zic, nu cunosc indivizii si nu vreau sa ma implic in niciun fel pe timpul, banii si linistea mea.
Exista vreo posibilitate sa evit tot circul asta si sa nu primesc amenda? Chiar sunt obligata sa merg?
Obligat, sunteti.Daca judecatorul fondului este unul sever, si nu va veti prezenta de buna voie, riscati sa va aduca la proces cu mandat de aducere cu insotitor si sa va aplice si o amenda consistenta.Ideea este ca puteti merge si spune , ca nu va mai amintiti foarte bine si ca va mentineti declaratia de atunci.Asa scapati si de amenda.;)
In primul rand vreau sa ma multumesc pt. promptitudine.
Sa inteleg ca nu exista nicio sansa sa lipsesc? Am uitat sa mentionez ca nu am semnat pentru nicio recomandata; mi-a fost pusa in posta si prin urmare nu ar exista vreo dovada cum ca am primit instiintarea. Ma ajuta cu ceva?
Nu am mai participat niciodata la un proces si nu stiu ce inseamna aceasta participare. Nu inteleg de ce m-au chemat cand tot ce am declarat nu e de niciun ajutor.
Si vreau sa evit sa ma plimb prin fata scandalagiilor, pentru ca, sincer, ma si tem pentru siguranta mea; nu e vorba doar de amenda.
Mergand si declarand pana si faptul ca nu-mi amintesc bine, mi se pare ca ma implica prea mult intr-o chestiune ce nu ma priveste.
Citatiile nu se trimit prin recomandate.Avand in vedere ca nu ati fost gasita la domiciuliu citatia v-a fost lasata in cutia postala, prin urmare la dosar pe dovada citarii va apare mentiunea "prin afisare".
Lipsa nejustificata a martorului se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 250 lei la 5000 lei, iar pe langa aceasta instanta poate dispune citarea dvs.si cu mandat de aducere pentru ca sunteti martor din acte- pe situatia de fapt.
Citatie
ContSters84319
buna dimineata.
am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc.
in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)