avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martor-neprezentare, consecinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

martor-neprezentare, consecinte

sunt martor intr-un proces civil..dar nu vreau sa ma prezint sa dau declaratie

Cel mai recent răspuns: seby111 , utilizator 15:38, 5 Aprilie 2016
In cazul in care sunteti chemat in fata instantei, trebuie sa va prezentati, in caz contrar veti fi adus cu mandat de aducere sau puteti primi o amenda.
Art.313(1) NCPC"Impotriva martorului care lipseste la prima citare,instanta poate emite mandat de aducere."
am lipsit si la prima citare si tot asa am primit citatie fara nici o amenda..mentionez ca este un proces civil nu este penal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces ... LariLara LariLara O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces de mostenire, dar nu vreau sa ma prezint. E vorba despre o verisoara ,despre care o alta verisoara ... (vezi toată discuția)
Martor la un dosar penal dointza dointza Buna seara, am fost chemata la politie pentru a semna o declaratie \"martor\" al unui dosar penal , doamna ce investiga cazul scria de zor cand am intrat in ... (vezi toată discuția)