avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nesolutionarea unei exceptii ridicate in recurs: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nesolutionarea unei exceptii ridicate in recurs: nulitate

este obligatoriu ca instanta de recurs sa se pronunte pe o exceptie si in dispozitivul sentintei?
pentru acest motiv a fost admisa o contestatie in anulare...
foarte curios de ce nu s-a considerat ca poate fii vorba de o cerere completare dispozitiv ( 281 si urm. )?
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 14:05, 6 Noiembrie 2011
In recurs se cerceteaza aplicarea legii, de catre instantele inferioare, functie de ceea ce a cerut una din parti, si se pronunta ca atare, in conditiile legii!
Da, instanta trebuia sa faca mentiune si in dispozitiv.
chiar si in conditiile in care nu s-a invocat la instanta de fond ci doar in cererea de recurs si fara a exista si o cerere in ceea ce priveste exceptia formulata in cererea de recurs, aceasta aparand in concluziile depuse si nedezbatute in sedinta publica? ( actiune civila fara drept de apel).
ctynn a scris:

a fost admisa o contestatie in anulare...


De discutat, inteleg ca discutam ...asa...de-amorul artei.
Care a fost motivul de contestatie invocat?

Imi iese ..pe ghicite ..., dar atunci ma intreb care o fi fost motivul de modificare sau de casare pe care instanta a "omis din greseala" sa-l cerceteze? Cine l-a invocat si cand ca sa fi trebuit sa-l cerceteze? In note scrise? Acestea n-ar trebui sa fie altceva decat prescurtari ale sustinerilor verbale (nu alte balarii).

Faptul ca instanta PUTEA sa invoce si din oficiu un motiv de ordine publica, asta e adevarat, dar nu poate fi criticata in CA pentru ce putea, dar nu era obligata sa ...Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
contestatia a fost intemeiata pe art. 318(1) cod proc. civ. cu sustinerea ca instanta de recurs a omis sa se pronunte asupra exceptiei respective si in dispozitivul sentintei.
exceptia a fost scrisa in cererea de recurs insa cererea cu privire la exceptie a fost formulata in concluzii scrise! ( recursul a fost intemeiat pe art. 304^1 c.p.c. ).

Alte discuții în legătură

Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere geo-vem geo-vem Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ... (vezi toată discuția)
Omisiune pronuntare cheltuieli de judecata DanyD DanyD Actiune in pretentii pentru lipsa de folosinta a imobilului. Instanta admite in parte actiune dar uita sa se pronunte asupra cheltuielilor de judecata desi ... (vezi toată discuția)
Revizuire sau contestație în anulare ? danalida danalida Revizuire sau contestație în anulare ? Aș dori să îmi spuneți vă rog ce posibilități mai am ? Am fost sancționată contravențional , am făcut ... (vezi toată discuția)