avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA transport cereale Bulgaria -Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

transport cereale Bulgaria -Romania

O societate comerciala platitoare de tva are contract de prestari servicii cu alta societate comerciala platitoare de tva, ambele societati sunt din Romania.Serviciul prestat consta in transportul de cereala din Bulgaria in Romania.
Intrebare : factura se intocmeste cu tva intocmai celor efectuate pe teritoriul tarii ?nu are nimic de a face cu prestare intracomunitara avand in vedere ca cele 2 soc. comerciale si-au comunicat codul de inreg. in scopuri de tva si anume RO .
Daca ambele firme sunt persoane juridice romane, operatiunea este asimilata unei prestari de servicii interne. Comunicarea de coduri valabile de tva se face intre persoane juridice membre UE din state diferite, pt. a se putea aplica masurile de simplificare (taxarea inversa) conform legislatiei fiscale, nu este cazul d-voastra chiar daca transportul se face catre Buglgaria. Vedeti si art. 133, al. 2 din Codul Fiscal pt. stabilirea locului prestarii serviciului.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Multumesc , o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)