avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere

Buna seara,
Va prezint o situatie pe care am intalnit-o recent :
o familie are restanta la intretinere 1500 ron(suma totala la un apartament de trei camere -5 persoane).
In aceste conditii administratorul blocului a amenintat familia respectiva ,ca se prezinta la conducerea institutiei unde lucreaza parintii, sa faca reclamatie,chiar daca familia a promis ca intr-o perioada scurta de timp vor achita restanta.
va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta actiune.

ps. sunt familie care au multe zeci de mii restanta si la care nu se intervine in nici un fel.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:48, 15 Octombrie 2010
Administratorul de imobil,persoana fizica sau juridica are calitatea de simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta concret stabilita de executare dispozitii presedinte/comitet executiv
Aspectele mentionate constituie abuz si trebuiesc sesizate oficial initial presedintelui de asociatie
Prevederile in vigoare precizeaza ca modalitate legala recuperare restante,
procedura prealabila amiabila si in caz de refuz/imposibilitate,actionare in instanta
Administratorul spune si el ce stie......
Nu, nu are in atributiuni in a se duce la locul de munca al proprietarului ...... ca sa faca ce? El nu este instanta de decizie, de hotarare, ca sa impuna cuiva ceva?
O aberatie!

De unde stiti ca la ceilalti nu s-a intreprins nimic? Si ce relevanta are asta in cazul restantierului despre care ne povestiti?
Fiecare sa-si vada de restanta lui, de drepturile si de obligatiile lui, atunci cand este vorba de plata cotei de intretinere!
Avem si noi restantieri si am aplicat mai multe metode pentru ai convinge sa-si achite datoriile.
Am marcat pe lista de plata afisata rubricile cu restantieri cu o culoare sa iasa in evidenta.
Am timis notificari in cutia postala sau prin posta cu confirmare de primire.
Am afisat separat o lista cu restantierii cu unele explicatii.
Am deschis actiuni in instanta....
Dar am aplicat de cateva ori cu succes si metoda de a discuta cu "restantierul profesionist" (unul statea la vila iar apartamentul era inchiriat) si-ai spune ca am intocmit o scrisoare catre diectorul institutiei publice unde lucreaza. Prin acea scrisoare rugam pe seful institutiei respective sa discute cu subordonatul sau si sa-l convinga sa-si achite restantele catre asociatie. Si-a avut efect fara sa mai trimitem scrisori. Dar daca nu avea efect vorba, treceam la fapte pentru ca nici o lege nu ne opreste sa apelam la "metode amiabile" de a recupera restantele.
Poate ca seful i-ar fi acordat cateva premii sa-si achite datoria sau poate-i oferea un post mai bun, cine stie.
Iar aceste demersuri pot fi facute de presedinte, de administrator, de cenzor, de orice membru al comitetului sau de orice vecin care sufera ca i se opreste apa datorita restantierilor. Nu putem sa-i oprim pe vecini, cu functii sau fara functii in asociatie, sa faca asemenea demersuri.
Pot sa o faca si fara sa spuna cuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metode de crestere a incasarilor in asociatie Dana Marin Dana Marin Cu siguranta exista persoane de decizie in asociatii care au experimentat diverse metode de crestere a incasarilor la intretinere. Noi avem multe restante, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari DimitriP DimitriP Bună seara, Ca să prezint pe scurt problema stă cam așa: -asociație de proprietari cu președinte, comitet executiv, administrator, cenzor, ... (vezi toată discuția)
Administratorul si presedintele ionescuneguramihai ionescuneguramihai adm. de bloc a sustras suma de 7000 lei. si-a recunoscut fapta si a facut un angajament de plata in 4 luni restituie suma. mai are rost sa facem plingere ... (vezi toată discuția)