avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara la 20 de ani??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara la 20 de ani??

Buna ziua, am o problema: sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara care a implinit anul acesta 20 de ani. La terminarea liceului acesta nu a obtinut diploma de bacalaureat, in acest fel neputind sa se inscrie la o facultate (de stat sau acreditata). In schimb, s-a inscris la o fundatie (Fundatia Ecologica Green) care l-a acceptat fara diploma de bacalaureat; aceasta fundatie nu este acreditata.
Intrebarea mea este urmatoarea: este obligat sotul meu sa plateasca pensie alimentara numai pe baza unei adeverinte de "cursant" la aceasta fundatie?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:27, 15 Octombrie 2010
se plateste pensia numai daca continua studiile, chiar si fara bac. poate face alte cursuri care nu necesita bac.
Situatia e discutabila , din punctul meu de vedere.
Fundatia nu este, nici macar , acreditata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 Buna ziua, Copilul a implinit 19 ani si a terminat liceul, fara a obtine diploma de bacalaureat...in situatia in care se poate inscrie la o facultate care il ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna seara. Am si eu o intrebare va rog frumos. Sotul meu plateste pensie alimentara unui copil dintr o casatorie anterioara. Acum are 21 ani si termina ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna ziua, am nevoie de o indrumare. Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la 18 ani a fost dat in judecata pentru prelungirea pensiei, copilul ... (vezi toată discuția)