avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LICITATII NEONORATE...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LICITATII NEONORATE...

Un executor judecatoresc,organizeaza de 4 ori licitatii,pentru recuperarea prejudiciului,dar niciodata nu a fost prezent la vreuna din licitatii.
Intre timp,debitorul moare. Dupa moartea debitorului,se afla ca,se instrainase tot ce se putea executa silit. Astfel,nu s-a mai putut recupera prejudiciul.
Ce se mai poate face in situatia expusa ?
Are vreo vina executorul,in situatia creata ?
Se poate trage la raspundere executorul ? Cum ?
Exista vreun termen de prescriptie,in ceea ce priveste raspunderea executorului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 00:16, 15 Octombrie 2010
Debitorul instrainase bunuri imobile sau mobile? Executorul nu instituise un sechestru sau nu pusese poprire pe conturi? Nu era notata sarcina in cartea funciara a imobilului?
B-)
Scosese la licitatie un teren. Intre timp,a fost vandut unui nepot al debitorului,iar dupa decesul debitorului,terenul nu mai putea fi licitat,fiind al altei persoane.
Curios este faptul ca,s-a putut vinde cu acte in regula,la notar,in timp ce era licitat...
Nu stiu sigur daca a existat sechestru asigurator. Conturi nu au existat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tergiversata de executorul judecatoresc gigelas gigelas Buna ziua, Un executor judecatoresc,a fost investit sa puna in executare silita o hotarare irevocabila,constand in recuperarea unei sume de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate valorificare creanta juridic dana juridic dana O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu proprietar executat silit georgeneacsu georgeneacsu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am datorii catre un furnizor si mi s-a impus executarea silita si sechestrul asupra unui teren. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)