Buna ziua, am deschis initial topicul la sectiunea dedicata, dar acolo sunt mai mult probleme legate de pensii si sectiunea nu prea este vizitata.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit mai mic de 615 lei / membru de familie.
Nu m-am mai interesat pana acum pentru ca nu ma incadram, dar in urma reducerilor am intrat si eu in aceasta categorie.
Am fost la primarie si am intrebat care este procedura pentru obtinerea acestui ajutor si mi s-a spus de catre un functionar ca eu nu pot sa beneficiez de ajutor pentru ca locuiesc cu chirie intr-o locuinta data de primarie in baza legii ANL. Tot blocul este cu chiriasi de la primarie.
Acum, nici eu nu stiu ce sa cred, dar mi se pare o discriminare, exista vreun text de lege care sa prevada vreo incompatibilitate in cazul meu si al celor ca mine, care locuim cu chirie in locuinte date de primarie ?
Nu cunosc procedura si nu stiu exact cum este constituita asociatia noastra de locatari si ce regim juridic are. Am inteles ca primariile inainteaza acele formulare (cerere si declaratie pe proprie raspundere) la asociatiile de locatari, dar nu stiu daca si cum este constituita asociatia noastra. Cui trebuie sa cer eu aceste formulare si unde pot sa depun dosarul ?
Mentionez ca nu am in proprietate alte bunuri care sa ma impiedice sa beneficiez de acest ajutor.
Multumesc.
daca e vorba de energie termica mergeti la furnizor, daca e vorba de incalzire cu centrala proprie mergeti la distrigaz eventual, cred, o sa va trimita la directia de asistenta sociala.
in principiu actele sunt: copie contract inchieriere, copii CI adeverinte de venit, adev. de la as. de loc. din care face parte blocul...
Multumesc pentru sprijin, ideea era sa stiu exact daca am dreptul la ajutorul pentru incalzire avand in vedere ca locuiesc cu chirie de la primarie. :)
Multumesc oricum.
Ajutor incalzire
eder
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor
pamt
Locuiesc intr-un bloc anl unde incalzirea apartamentelor se realizeaza cu centrala de bloc. 4chiriasi nu au platit intretinerea si au fost evacuati de ... (vezi toată discuția)