avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de neconcurenta

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la CIM referitor la clauza de neconcurenta?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 15 Octombrie 2010
Act aditional cu clauza de neconcurenta la Contractul Individual de Munca
Inregistrat la I.T.M. …………………….sub nr. ........./.................................

Partile clauzei de neconcurenta:
Angajator persoana juridica/fizica cu sediul/domiciliul in ............................................, str. .............................................., nr. ......, sector/judet .................., inregistrata la Registrul Comertului/autoritatile administratiei publice din ........................................ sub nr. J.../..../...., C.U.I. ............., telefon ........, reprezentata legal prin dna/dl ....................... in calitate de director general/administrator

si
Salariatul / salariata – dl/dna ..................................... domiciliat/domiciliata in localitatea ..................................., str. ............................................... nr. ..... bl. ...... sc. ...... et. ...... ap. ......
sector/judetul ......................................................... posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria ...... nr. ...... eliberat/eliberata de ............ la data de .................. CNP................................ incadrat pe postul de …....................................... .

Art. 1. Dl .................................................... se obliga ca, dupa incetarea prezentului contract individual de munca, sa nu desfasoare pe teritoriul .......... si al judetelor limitrofe activitati concurentiale cu cele desfasurate de catre Angajatorul persoana juridica/fizica.

Art. 2. In sensul prezentei clauze, prin activitati concurentiale cu cele prestate de catre Angajator persoana juridica/fizica se intelege:
– desfasurarea unui comert concurent pe cont propriu, prin constituirea unei societati comerciale cu acelasi obiect de activitate cu al Angajatorului persoana juridica/fizica;
– achizitionarea de actiuni sau parti sociale la societatile ............................................................., ....................................................................................., precum si la orice alte societati comerciale cu acelasi obiect de activitate cu cea a Angajatorului persoana juridica/fizica;
– contactarea furnizorilor, beneficiarilor, clientilor Angajatorului persoana juridica/fizica in nume propriu, in vederea desfasurarii unei activitati concurentiale cu cea a Angajatorului persoana juridica/fizica;
– contactarea altor salariati ai Angajatorului persoana juridica/fizica in scopul desfasurarii, impreuna cu acestia, a unei activitati concurentiale cu cea a Angajatorului persoana juridica/fizica.

Art. 3. (1) In temeiul prezentei clauze, dl.................................................. se obliga sa nu desfasoare activitati concurentiale, in intelesul din art. 2, in beneficiul urmatoarelor societati comerciale:

a) S.C. .............................................................;
b) S.C. .............................................................;
c) S.C. ..............................................................

(2) De asemenea, dl.......................................... se obliga sa nu desfasoare activitati comerciale, in intelesul din art. 2, in beneficiul altor societati comerciale , cu profil identic sau asemanator cu cele enumerate la alin. (1).

Art. 4. Angajatorul persoana juridica/fizica se obliga la plata unei indemnizatii lunare de 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni de executare a prezentului contract individual de munca.

Art. 5. Prezenta clauza de neconcurenta isi va produce efectele pentru un interval de ............. 1) dupa incetarea contractului individual de munca.

Art. 6. Prezenta clauza de neconcurenta nu isi va produce efectele daca incetarea contractului de munca va interveni de drept, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 56 lit. d)2), g)3), h)4) si j)5) ori va interveni prin concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

Art. 7. Incalcarea prezentei clauze va atrage:
– obligarea dlui...................................................... la restituirea indemnizatiei incasate ca o contraprestatie a obligatiei de neconcurenta;
– obligarea dlui...................................................... la plata unor despagubiri echivalente prejudiciului produs prin incalcarea obligatiei de neconcurenta. Despagubirile nu vor putea fi mai mici de ......................... lei.

ANGAJATOR, SALARIAT,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa nr. 2 la contractul individual de munca -clauza de neconcurenta Miha73 Miha73 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la clauza de neconcurenta. Dupa patru ani sunt obligat sa semnez aceasta anexa la ctr. indv. de munca. In cazul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! deces unic administrator al firmei, eu unic angajat ... brincova brincova Buna ziua! Deces unic administrator al firmei, eu unic angajat cu clauza de neconcurenta. Intrebarea mea este, se mai tine cont de clauza in acest caz? Iar eu ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Andreea.B Andreea.B Buna ziua, In cazul in care am (eu ca si companie) o clauza contractuala de neconcurenta prin care am enumerat societatile concurente si am trecut si regula ... (vezi toată discuția)