avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

Buna ziua,

In cazul in care am (eu ca si companie) o clauza contractuala de neconcurenta prin care am enumerat societatile concurente si am trecut si regula generala "orice alta societate care are acelasi obiect principal de activitate".

In cazul in care un angajat pleaca la o asemenea societate concurenta care are acelasi obiect de activitate, daca platesc sumele prevazute de clauza de neconcurenta pot sa ii cer daune?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 17 Martie 2010
Da putei solicita daune.
Clauya suna cam asa:

Angajatul se obliga, conform prezentei caluze de neconcurenta, ca, dupa incetarea contractului individual de munca, sa nu desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati concurentiale cu cele desfasurate de catre SC X S.A.

Angajatul se pobliga sa nu desfasoare activitati comerciale, in beneficiul altor societati comerciale, cu profil identic sau asemanator cu cele enumerate la alin. (i).

O putem folosi sau este numai teoretica?

Multumesc
Potrivit art. 22 alin. 1 din Codul muncii, perioada maximă pe care poate produce efecte o clauză de neconcurenţă este de 2 ani de la data încetării contractului individual de muncă .
Este prevazuta pentru o perioada de 2 ani.

Deci daca platim indemnizatia avem sanse de reusita?

Multumesc,
Aveti sanse de reusita, daca in decursul celor doi ani este incalcata clauza de neconcurenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta madalina.plugaru madalina.plugaru Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la CIM referitor la clauza de neconcurenta? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)
Anexa nr. 2 la contractul individual de munca -clauza de neconcurenta Miha73 Miha73 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la clauza de neconcurenta. Dupa patru ani sunt obligat sa semnez aceasta anexa la ctr. indv. de munca. In cazul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! deces unic administrator al firmei, eu unic angajat ... brincova brincova Buna ziua! Deces unic administrator al firmei, eu unic angajat cu clauza de neconcurenta. Intrebarea mea este, se mai tine cont de clauza in acest caz? Iar eu ... (vezi toată discuția)