avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

sunt firma am un angajat si nu iam introdus cartea de munca decat de o luna doua cum pot proceda sa i introduc cartea de munca de cateva luni din urma ce trebuie sa faca contabila ca sa fie bine cartea de munca a angajatului
Cel mai recent răspuns: lilid , utilizator 13:09, 15 Octombrie 2010
In acest caz va trebui sa faceti un alt contract de munca cu data anterioara si sa platiti amenda pe care IITM-ul vao va aplica pentru asemenea situatii
Buna ziua. Vin si eu cu unele completari

Contractele individuale de munca incheiate intre angajatori si salariati vor fi inregistrare la ITM, in termen de 20 zile calendaristice de la data incheierii lor, conform art.1 din legea 130/1999, republicata.

Legea nr.130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, modificată şi completată, dispune că:

se sancţionează cu amendă de la 3.000 RON (30.000.000 lei vechi) la 6.000 RON (60.000.000 lei vechi), următoarele fapte:

- nerespectarea de către angajator a obligaţiei de înregistrare la inspectoratul teritorial de muncă a contractelor individuale de muncă în termen de 20 de zile de la încheierea acestora;

Bine ca e vorba si de registrul salariatilor, REVISAL..................

Completez si eu la ceea ce vi s-s spus mai sus:
Luati in calcul si faptul ca duce ce veti plati amenda la ITM, contabila fimei va trebui sa refaca toate statele si declaratiile pe perioada respectiva.
domnule virgula,

mai exact dvs. la ce va referiti concret, la contractul de munca sau la cartea de munca, pt. ca sunt doua lucruri diferite.Daca omul are contract de munca intocmit de acum 2 luni, este ok, ii puteti opera vechimea in cartea de munca, dar daca nu i-ati facut contract de munca, este alta manare de peste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru intocmire c.i.m. retroactiv ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua Vreau sa stiu ce valoare are o amenda daca se face un contract individual de munca retrocativ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Actele aditionale in relatiile de munca michou michou Care sunt actele aditionale care se inregistreaza la ITM?Toate actele aditionale la un contract ind de munca trebuiesc inregistrate? Unde?Care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Cim florentinaene florentinaene ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca? (vezi toată discuția)