avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda pentru intocmire c.i.m. retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda pentru intocmire c.i.m. retroactiv

buna ziua
Vreau sa stiu ce valoare are o amenda daca se face un contract individual de munca retrocativ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ciucaclaudia , utilizator 09:13, 4 Iunie 2010
Nerespectarea de catre angajator a prevederilor legate de inregistrarea contractului individual de munca in termen de 20 zile calendaristice de la incheierea lui, la ITM, constituie contravenţie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei (art.7 din Legea 130/1999 –republicata- privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca).
Daca este vorba de o prima abatere si Corpul de control al ITM constata ca este vorba doar de o greseala neintentionata s-ar putea sa dea numai un avertisment.
MULTUMESC
din cate stiu a mai avut o situatie asemanatoare si a platit amenda( aici legile sunt la angajator.......)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Ce anume risca un angajator care nu emite si nu depune la ITM decizia de concediere(in termen legal),dupa ce angajatului i s-a dat un preaviz?Multumesc. (vezi toată discuția)
Cim florentinaene florentinaene ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Amenda stat nedepus corina.trandafir corina.trandafir cam cat este amenda ptr nedepunerea unui stat de plata? (vezi toată discuția)