avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda stat nedepus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda stat nedepus

cam cat este amenda ptr nedepunerea unui stat de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 11 August 2009
Legea 130/1999:

Art. 3. - (1) La solicitarea unor angajatori care au posibilitatea de a păstra şi completa carnetele de muncă ale salariaţilor, inspectoratele teritoriale de muncă pot aproba ca aceste operaţiuni să fie efectuate de către aceşti angajatori.
(2) Angajatorii prevăzuţi la alin. (1) au următoarele obligaţii:
a) să depună lunar la inspectoratul teritorial de muncă dovezile de calculare a drepturilor salariale, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora;
b) să prezinte carnetele de muncă ale salariaţilor la inspectoratele teritoriale de muncă, la încetarea contractelor individuale de muncă ale acestora, în vederea certificării înscrierilor efectuate.

Art. 7. - Nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 1, 2, ale art. 3 alin. (2) şi ale art. 5 alin. (2) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.
corina.trandafir a scris:

cam cat este amenda ptr nedepunerea unui stat de plata?


Amenda este intre 3000 lei si 6000 lei .... daca sunteti la prima abatere scapati cu avertisment.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim shelley shelley daca decizia de incetare a CIM nu a fost inregistrata la ITM in termen de 5 zile, va fi anulata ? sau poate fi contestata ? la ce organ? multumesc. (vezi toată discuția)
Amenda itm anghel teodor anghel teodor Vreau sa stiu si eu care sunt amenzile pentru nedepunere Declaratie ITM si State de plata .Am fost astazi si nu le-a primit. (vezi toată discuția)
Cim florentinaene florentinaene ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca? (vezi toată discuția)