avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 11:13, 7 Mai 2008
Solicitati un punct de vedere pentru angajator sau pentru angajat?Precizati, va rog, semnificatia exprimarii `` la timp``!
E vorba de zile sau de luni? Detaliati!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
pentru angajator
merci
Potrivit Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul Oficial nr. 190 din 20 martie 2007, angajatorii au obligatia:

• – inregistrarii contractelor de munca nou-incheiate la inspectoratul teritorial de munca in termen de 20 de zile de la data incheierii acestora;
• – depunerii la inspectoratele teritoriale de munca la care se pastreaza si se completeaza carnetele de munca ale salariatilor a actelor privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.

Nerespectarea acestor obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei.





Concluzia: trebuie sa depuneti CIM la ITM..... Poate aveti noroc si inspectorul dvs este mai ingaduitor, dar depinde si de perioada de timp ce a trecut de la data incheierii.



Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
trebuia depus pe 20 aprilie
, deci cam 20 de zile intarziere
Poate aveti noroc si scapati numai cu un avertisment...
Trebuie sa luati direct legatura cu inspectorul care raspunde de firma in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stat nedepus corina.trandafir corina.trandafir cam cat este amenda ptr nedepunerea unui stat de plata? (vezi toată discuția)
Carte de munca virgula virgula sunt firma am un angajat si nu iam introdus cartea de munca decat de o luna doua cum pot proceda sa i introduc cartea de munca de cateva luni din urma ... (vezi toată discuția)
Actele aditionale in relatiile de munca michou michou Care sunt actele aditionale care se inregistreaza la ITM?Toate actele aditionale la un contract ind de munca trebuiesc inregistrate? Unde?Care este temeiul ... (vezi toată discuția)