avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi ale familiei dupa deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi ale familiei dupa deces

buna ziua. societatea noastra a avut angajat un salariat care a decedat in timp se se indrepta spre servici - accident rutier in legatura cu munca.
nu are sotie, nici copii, decat parinti, deci nu are cine sa beneficieze de pensie de urmas.
mentionez ca are 17 ani vechime. si intrebarea ar fi: in afara de acel ajutor de deces, acordat familiei, de catre unitate, mai poate beneficia de alte drepturi? nu am mai avut pana acum asemenea situatii. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 15 Octombrie 2010
Se pot obtine despagubiri in cazul decesului survenit ca urmare a unui accident de munca .
Acte necesare pentru obţinerea despăgubiri în caz de deces:
- cerere tip privind solicitarea dreptului de asigurări în caz de accident de muncă sau boli profesionale (anexa 13' din Ordinul 450/2006 -Norme metodologice de aplicare a Legii 346/2002),
- certificat de deces, copie şi original,
- act de identitate al solicitantului, copie şi original,
- acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau după caz, actul care să ateste calitatea de moştenitor, tutore, curator,
- declaraţie pe proprie răspundere, referitor cheltuieli de deces şi neridicare despăgubire (model C J P Neamţ),
- acte din care să rezulte că au fost suportate cheltuielile ocazionate de deces,
- documentul de confirmare a evenimentului (FIAM, BP2, proces verbal de cercetare),
- certificat medical în copie xerox, dacă e cazul,
- adeverinţă cu stagiul de cotizare a decedatului,
- dovada achitării la zi a contribuţiei la fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale (certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice ).

Actele se depun la Casa Judeteana de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca negrila negrila cu 2 ani in urma sotul meu a avut un accident de munca in urma caruia a decedat, lucra la o firma cu carte de munca dar fara incadrare, am ramas cu doi copii ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces din accident munca si/sau ajutor deces bif bif As vrea sa stiu daca ajutorul de deces (care se plateste prin angajator in cazul unui angajat - sectiunile 5&6 din legea 19/17.03.2000) se poate cumula cu ... (vezi toată discuția)
Compensatie pentru atingerea integritatii oleinicmarcel oleinicmarcel am boala profesionala din 2003 pot beneficia de indemnizatie de atingerea integritati (vezi toată discuția)