Sunt asistenta la un cabinet particular angajata full time 8h/zi.
Din discutiile avute cu fosti colegi am inteles ca in mod normal cadrele medicale (asistente si medici) sunt supusi unui alte norme si anume 7h/zi. E corect ? Adica primesc salarul pt 7h/zi nu pt 8h/zi.
As dori sa stiu daca ar trebui sa atrag atentia sefilor asupra acestui aspect si daca continui sa muncesc 8h/zi nu ar trebui sa imi fie platita 1h/ zi drept munca suplimentara?. Mentionez ca am salarul minim pe ec.
Va multumesc
Unde lucrau cei care ti-au dat informatia respectiva? Situatia trebuie circumstantiata, pentru ca, de ex. un asistent intr-un laborator de anatomie patologica lucreaza numai 6 ore pe zi. Exista legi speciale si exista contract colectiv de munca la nivel de ramura, depinde unde te incadrezi. Daca insa cabinetul la care lucrezi nu implica conditii speciale/deosebite de munca, lucru cu substante periculoase sau cu tesuturi, sunt sanse foarte mari sa te incadrezi in regula generala: 8 ore pe zi. Asa este, de exemplu, intr-un cabinet ORL.
Vezi in primul rand Ordinul MS 245/2003 privind aprobarea categoriilor de personal şi a locurilor de muncă pentru care durata zilnică a timpului de muncă este mai mică de 8 ore:
1. Personalul care lucreaza in prosecturi, sali de disectie, morgi si anatomie patologica - 6 ore/zi
2. Personalul care lucreaza in activitatile: radiologie si roentgenterapie, medicina nucleara, igiena radiatiilor nucleare, terapie cu energii inalte, precum si personalul care asigura intretinerea si repararea aparaturii din aceste activitati - 6 ore/zi
3. Medicii din unitatile sanitare - 7 ore/zi
4. Personalul superior din unitatile si compartimentele de cercetare stiintifica medico-farmaceutica - 7 ore/zi
5. Personalul sanitar cu pregatire superioara din unitatile sanitare, precum si personalul sanitar mediu din laboratoare sau compartimente de analize medicale - 7 ore/zi
6. Personalul sanitar care lucreaza in activitatea de hidroterapie - 7 ore/zi
7. Personalul sanitar care lucreaza in statiile de sterilizare si in statiile de preparare a solutiilor sterile
- 7 ore/zi
C.m.i. cim ??
denisa2011
Buna ziua
Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)