avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestul preventiv in germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestul preventiv in germania

mai intai am sa fac o introducere: in 2005 am fost in germania si am cumparat o masina,p care ulterior in 2006 am vanduto si am plecat sa cumpar alta .
ajuns la parcul auto am avut surpriza ca masina care o rezervasem la un pret de 4500 Eur,sa fie cu 1000 mai mare (5500 Eur).bine-nteles ca nu am mai cumparato.in acest timp am locuit in locuinta unei fam de romani care fusesera vecini de bloc cu mine in romania si sau stabilit in germania de ceva timp .am ramas cateva zile in plus cautand la alte parcuri auto pt o masina .intro zi de duminica au venit niste politisti si neau luat din casa , ne-au dus la sectia de politie unde ni sau facut poze ,ni sau luat amprentele dupa care ne-au dat drumul.ajuns inapoi acasa propietarul (fostul meu vecin) mia spus ca are niste probleme si nu mai poate sa ma tina si ca tre sa plec.
asa ca, asta am si facut in acea seara, am luat trenul si am plecat in romania.
in 2007 am fost iar in germania tot sa cumpar o masina .de data aceasta am locuit la o fam. de nationalitate germana .am plecat din romania cu autocarul p data de 14 iulie si am ajuns p 16 iulie in germania.p data de 19 am cumparat masina si am plecat in romania .in acelasi an 2007 la 2 luni dupa, am plecat in UK londra inpreuna cu familia (parinti ) cu masina p care am cumparato .in 2009 am revenit in romania impreuna cu logodnica mea .
problema apare in 2010 : in data de 04/08/2010 am plecat in UK sa aduc masina in tara impreuna cu logodnica mea si un prieten .p data de 08/08/2010 am parasit UK iar p 09/08/2010 am fost oprit pe autostrada la un control al politiei vamale.
am fost arestat ,sub acuzatia de furt. mandatul de arestare era datat 03/07/2007.
data la care eu nici nu eram in germania.iar fapta de furt de care sunt acuzat, comisa in data de 01/07/2007. cerut avocat ,sa fie anuntat consulatul de faptul ca sunt arestat,sau familia.nu mi sa acordat nimic din toate astea .decat un translator in ziua in care mi sa adus la cunostiinta acuzarea. timp de 4 zile am fost mutat din puscarie in puscarie pina am ajuns la puscaria de care apartinea dosarul.p data de 12/08/2010 am fost eliberat p cautiune in valoare de 1000 de euro platita de logodnica mea .Acum de la avocatul p care mi la angajat logodnica mea nu am mai primit nimik inafara de mandatul de arestare tradus in romana.in care singura proba este o declaratie a unei doamne care spune ca p data de 01/07/2007 iam sustras din portbagajul masinii un portofel cu bani si carduri ,m-am suit intr-o masina in care era complicele meu neidentificat si am fugit.
Avocatul mia spus ca alte probe nu sunt la dosar si ca e probabil ca persoana respectiva sa ma fi confundat , pentru ca la recunoasterea pozelor nu a fost sigura ca sunt eu si nici nu corespund semnalmentelor.Si, ca bani cheltuiti cu plata avocatului si cautiunea mi se vor da inapoi la sfarsitul procesului(daca sunt nevinovat) care poate dura si un an.
Banii ca banii , dar cum ramane cu faptul ca mi-am petrecut 4 zile in puscarie.?
Cum ramane cu faptul ca pina acum stateam la puscarie daca nu aveam bani sa platesc cautiunea.?
Cu c drept ma aresteaza asa in baza unei declaratii?...care sunt drepturile omului...?
Nu am mai primit nici o informatie cu privire la dosarul meu.
Ce pot sa fac ? pt ca vreau sai dau in judecata .

Cel mai recent răspuns: Manuel Ludtke , Avocat 01:43, 27 Octombrie 2010
sunteti judecat in libertate sau cercetat? dupa terminarea anchetei sau a procesului, daca veti fi declarat nevinovat, nu va ramane decat sa va adresati CEDO.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
gi-jane2, moderator
In situatia in care veti fi gasit nevinovat de catre justitia germana,aveti caile legale sa actionati in judecata pentru despagubiri persoanele vinovate.
Alte amenunte privind modul in care functioneaza justitia germana in astfel de cazuri,trebuie sa le solicitati avocatului dvs.german.
pai nu stiu daca sunt cercetat sau judecat ,cred ca judecat .daca nu plateam cautiune eram si acum in inchisoare .
Prin intermediul acelui avocat interesati-va de situata dosarului.
Alta situatie nu exista.
Din pacate, ceea ce vi s-a intimplat dvs nu este un caz singular. Dvs sinteti cercetati in libertate, daca ati fi fost judecat ar fi tb sa stiti. In Germania nu se judeca nimeni in lipsa. Exista o lege care ofera despagubiri (..minore) celor arestati pe nedrept. O sa va spuna avocatul dvs mai multe. Trebuie numai sa-l intrebati!!!
Detalii?? www.rechtsberatung.ro

Alte discuții în legătură

Arestare pe nedrept diodra diodra Pe numele prietenului meu s-a emis un mandat de arestare european,afland despre el ,s-a prezentat direct la procuror stiind ca este nevinovat,acesta l-a lasat ... (vezi toată discuția)
Fratele meu este arestat în germania a plecat sa cumpere o mașină ... Alt11 Alt11 Fratele meu este arestat în Germania a plecat sa cumpere o mașină de acolo el este frizer de meserie a luat masina dela un prieten și cu varul lui au ... (vezi toată discuția)
Cautiune la sectie zgab3atza zgab3atza Problema mea este ca am fost arestat in UK in Anglia pe motiv de furt de autovehicule . Mau tinut pe arest si apoi mau eliberat cica pe \\"cautiune la ... (vezi toată discuția)