avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Am urmatoarele nelamuriri:
-doresc sa intocmesc un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager a unui apartament cu o matusa in varsta.
-pe numele cui o sa fie impozitul si facturile pentru utilitati dupa intocmirea contractului?
-avand in vedere clauza de uzufruct viager- pot intocmi intre mine si dansa un contract de inchiriere a unei parti din locuinta sau poate ramane valabil un contract de inchiriere ce exista in momentul de fata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:40, 15 Octombrie 2010
dar de ce nu incheiati un contract de vanzare cu clauza de intretinere?
Prin donatie nu se plateste impozit.
In urma donatiei cu uzufruct viager toate cheltuielile aferente imobilului vor cadea in sarcina dvs, donatarul.
In plus nu trebuie sa uitati totusi ca donatiile , in anumite conditii , sunt revocabile!B-)
Ce contract de inchiriere sa intocmiti daca are drept de uzufruct viager????????
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca sa nu pierd casa? cristina09_aaa cristina09_aaa acum 8 ani am cumparat o donatie mai precis un apartament cu 2 camere cu uzufruct viager.In actul de donatie ,donatoarea specifica urmatoarele: am dobandit ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Poate fi revocat contractul de donatie ? rosa_tina_07 rosa_tina_07 Buna , am o nelamurire si sper saa imi puteti raspunde la intrebare . Problema este urmatoarea ... Mama mea mi-a donat un apartament,in contract a fost trecuta ... (vezi toată discuția)