avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate, recuperarea capacitatii de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate, recuperarea capacitatii de munca

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema legata de pensiile medicale.mama mea este pensionata de 7 ani de la locul de munca si pana anul asta nu ma avut nici o problema mergand l revizie anual.in iulie insa medicul mercan veronica a considerat ca mami este sanatoasa si si-a recapatat capacitatea de munca,am depus contestatie pentru o fi chemata la bucuresti dar dupa 3 luni de asteptare raspunsul a venit in craiova la comisia de aici si raspunsul a fost tot nefavorabil.intrebarea este pot sa depun o adresa la casa de pensii prin care sa solicitam internarea la bucuresti pentru ca mami este intr-adevar bolnava si asta ne intriga foarte tare pentru ca altfel renuntam dar nu este corect.credeti ca avem sanse de izbanda pentru ca deocamdata mami nu stie raspunsul de la bucuresti si imi este foarte greu sa o anunt.va rog din suflet sa ma ajutati pentru ca sunt disperata.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:19, 16 Octombrie 2010
marapanghe a scris:
intrebarea este pot sa depun o adresa la casa de pensii prin care sa solicitam internarea la bucuresti pentru ca mami este intr-adevar bolnava si asta ne intriga foarte tare pentru ca altfel renuntam dar nu este corect.

Nu exista nicio prevedere legala conform careia sa puteti solicita casei teritoriale de pensii internarea in Bucuresti.

Mie nu mi-e clar unde ati facut contestatie si cine v-a raspuns, pentru ca nu ati scris. Numai comisia teritoriala de expertiza poate constata, si inteleg din mesajul dvs. ca asta s-a intamplat, ca mama dvs. si-ar fi recuperat capacitatea de munca si emite o decizie in acest sens. Decizia emisa de comisia de expertiza poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casele teritoriale de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000.

Deci, pasii sunt: contestatie la casa teritoriala de pensii, apoi contestatie la tribunal. Nu inteleg ce legatura are Bucurestiul cu situatia mamei dvs. Daca a fost un control de la INEMRCM, ar fi trebuit sa scrieti (ca sa inteleg si eu).

:offtopic: Potrivit pct. 2.11 din regulamentul de postare, nu face obiectul discutiilor in forum activitatea medicului X sau a medicului Y, asa ca va rog sa nu mai scrieti numele lor. Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate anulata ANAYRAM ANAYRAM Stimaţi specialişti, Mama mea a fost chemată la INEMRCM în luna septembrie 2010. În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că este aptă de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de invaliditate in urma unei plangeri mincinoase sim_theo sim_theo Buna seara. Mama mea a aflat astazi ca va pierde pensia de boala deoarece tatal meu , de care este divortata de 12 ani a inaintat Comisiei o plangere , din ... (vezi toată discuția)
Incetarea platii pensiei Elinia Elinia Buna seara! Mama mea a fost invitata la Bucuresti la I.N.E.M.R.C.M. si dupa 5 zile de spitalizare si analize facute i s-a emis o decizie 19.12.2011 din care ... (vezi toată discuția)