avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda

Am si eu o nelamurire.Sunt din Bacau si am primit o amenda de circulatie pe un drum public din oras.Am fost oprit de un echipaj al politiei care mi-a intocmit proces verbal.Pana aici totul este ok.Problema e ca uitandu-ma in PV am observat ca agentul constatator nu apartine IPM Bacau ci IPM Covasna desi accidentul s-a petrecut in Bacau.Sa inteleg ca amenda o voi plati la Bacau si voi trimite dovada la Covasna?Este ok procedural faptul ca am fost amendat de un politist din Covasna pe un drum public din Bacau?Are voie sa intocmeasca PV un agent pe raza altui oras decat cel pe care activeaza?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:06, 16 Octombrie 2010
Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile la judecatoria Bacau si invocati lipsa competentei teritoriale a agentului constatator .
Eu cred ca acel politist o fi fost mutat din Covasna in Bacau si nu s-a acomodat cu denumirea noului loc de munca . :giggle:
Oricum , greselile se platesc iar in opinia mea , aveti sanse de admisibilitate a plangerii .
Suma nu e importanta doar ca mi se parea ciudat.Si ca tabloul sa fie complet precizez ca politistul respectiv este angajat la un post de politie dintr-o localitate din judetul Covasna,nici macar din resedinta judetului.De fapt erau vreo 3 impreuna cu Loganul din dotare.Si inainte sa ma amendeze deja incheiase un proces verbal pentru un taximetrist parcat in gara Bacau.Am impresia ca s-au ratacit pe-aici si s-au gandit sa faca vreo spaga altfel nu-mi explic.
O intrebare: amenda trebuie platita la Taxe si Impozite din localitatea unde s-a petrecut contraventia si nu unde-si are sediul agentul,nu?
Este posibil ca politistii impreuna cu autoturismul sa fie detasati la IJP Bacau.
Oricum eroarea facuta de politisti,poate duce la constatarea nulitatii procesului verbal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este admisa proba foto-video ca sustinere a declaratiilor mele ? 112 112 Ma deplasam cu masina pe un drum European din RO. Am oprit intr-un refugiu din fata unei gari CFR pentru ca pasagerii din autoturism (sotia si cele doua fetite ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala nicusorco nicusorco In urma cu 2 zile eram in gara craiova , impreuna cu un prieten caruia din cauza caldurii i se facuse rau , voiam sa l duc repede acasa cu in taxi. 20 de ... (vezi toată discuția)
Amplasare radare alimog alimog Buna ziua, as dori sa contest un proces verbal pentru o amenda de viteza pentru ca au fost cateva lucruri cred eu neinregula: 1. agentul de politie m-a ... (vezi toată discuția)