avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda politia locala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda politia locala

In urma cu 2 zile eram in gara craiova , impreuna cu un prieten caruia din cauza caldurii i se facuse rau , voiam sa l duc repede acasa cu in taxi.
20 de taxiuri insirate , nici un sofer de taxi ca inca nu venise nici un tren , cred ca toata lumea stie smecheria.M am enervat si am sunat la 112 , sa mi se faca legatura cu politia , deoarece nu intelegeam de ce nu exista decat taxiuri goale si loganul gol al politiei,am vorbit cu politistul la telefon si mi a zis ca nu e treaba politiei sa sun la firma de taxi , am replicat ca sunt 7 firme de taxi si eu am nevoie de taxi ca prietenul se simte rau , el a zis sa sun la ambulanta , eu am replicat ca nu e accidentat sau pe moarte ca sa sun la ambulanta , doar ii e rau si vreau taxi,,mi a zis ceva de genu ca nu i convine tonul pe care vorbesc eu i am replicat ca daca imi garanteaza politistii din masina MAI cu numarul xxx , sunt intr un bloc vecin unde se transeaza probabil cineva si asteapta ora 6 ca sa poata sa intre , atunci imi retrag plangerea.BINE inteles ca atunci mi a zis ca nu mai are ce discuta cu mine si mi va da amenda maxima , eram localizat clar ca doar 5 minute am stat pe fir ca sa ma localizeze ,deci aveau nume , prenume cnp, tot.
Apare in gara primul politist discut cu el , la fel nimic.Apar soferii de taxi veseli la masini , nimeni nu vrea sa ma ia pe motiv ca sunt in stare de ebrietate , apar alti 6 politisti sa asiste la discutie.Intr un final se hotaraste un taximetrist sa ne ia si plecam.Astazi mi a venit acasa procesul verbal de amenda de la politia locala , cu 2 amenzi , incadrate pe legea 61 din 1991 actualizata cred in 2016 , o amenda maximul posibil de 500 de ron pentru refuzul de a ma legitima ,iar a doua data tot la maxim de 1000 ron , pentru tulburarea linistii , injurii etc deci art 2 pct 1 din legea 61per 1991 si art 2 pct 31 tot din aceeasi lege.
Am la dispozitie 15 zile sa o contest la judecatorie.
As incepe contestatia cu scrisul indescifrabil al descrierii faptei
Ce mai zic ei pe acolo
Contravenientul nu este de fata si nu poate lua la cunostinta de procesul verbalfapt atestat de martorul asistent cutare si trece un nume acolo.
Dupa fraza asta continua asa
ALTE mentiuni ..........Nu este de fata.
Finalul
agent constatator semnatura , martor asistent semnatura ,contravenient nu este de fata.
As mai contesta unde a scris agentul constatator la rubrica
Sanctionate de art 3 aliniat 1 litera b si art 3 alineat 1 litera a , dar el nu a scis a a facut un cerculet din care pleaca o linie oblica exact ca in reprezentarea unui spermatozoid.
As mai aduce in discutie ca neavand nici o contraventie , , nici o amenda , mi se pare greu de crezut sa mi dai doua odata la maxim amandoua si sa mai astept inca una de la 112.
Mentionez ca am la politie depusa o plandere pentru furt de identitate la casa de pariurionline getsbet , am numar de inregistrare transmis de politie si nu stiu daca acest lucru ma poate ajuta , in sensul de a ma apara si de a nu da buletinul pt ca deja am identitatea furata si se ocupa tot politia. As aprecia orice sugestie , multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicusorco , utilizator 09:05, 31 Iulie 2019
In mod eronat ati apelat serviciul de urgenta 112
Nu are legatura plangerea dv pentru furt de identitate cu situatia pentru care vi s-a aplicat contraventie-sunt spete distincte,in fiecare dv aveti alta calitate
eu stiu ca am apelat in mod gresit serviciul 112 si am fost si cel mai mare fraier sa apelez de pe abonament cand puteam linistit sa fac comanda de tazi de pe telefon , nu mi a dat prin cap atunci ,aveam decat multi nervi pentru ca ma uitam ce face politia si taximetristii si in mod sigur furtul de identitate pentru care politia are agentia 2211 din teleorman si locatia exacta ,.deci nu trebuie decat sa dea 1 telefon la agentie ,ei bine nu va face, dar amenda in 48 de ore poate sa dea.Nu este logic sa primesc amenda pentru ca nu am aratat buletinul , nici nu mi s a cerut acest lucru , eram perfect identificat ca doar 112 daca suni de pe abonament te identifica.
Nu mă hazardez să spun că ați apelat greșit serviciul 112. Nu știu dacă prietenului dvs.., făcându-i-se rău nu necesita și ingrijiri medicale. Era bine dacă venea și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță. O situație similară am avut-o și eu săptămâna trecută.
În fața gării Brașov mi s-a făcut rău din cauza căldurii. Dintre persoanele care se aflau în preajmă cineva a sunat la 112. După nici 2 minute a apărut un agent de poliție care a constatat starea de fapt, mi-a luat datele personale și a plecat, problema nefiind de competența poliției.. După aproximativ 3 minute a apărut o ambulanță cu echipaj. Am fost luat și dus la unitatea de primire urgențe de la Spitalul Județean Brașov unde mi s-a acordat îngrijirile necesare și după o monitorizare atentă am fost lăsat să plec acasă în aceeași zi. Merită toate laudele serviciile de urgență din municipiul Brașov
ing. Ioan Ciobanu
Este foarte probabil sa fi gresit apeland 112.
Asa mi au spus si ei in timpul convorbirii,
Totusi au inteles situatia si anume ca aveam urgent nevoie de taxi si mi au facut legatura la politie.Eu ca sa mi dovedesc buna credinta am apelat 112 de pe abonament , tocmai ca sa fiu perfect identificat.Atunci ma intreb de ce primesc amenda pentru faptul ca nu m am legitimat?
Nici macar nu mi s a cerut asa ceva de catre agentul constatator.
Tot ce dorea agentul politiei era sa mergem sa discutam in alta parte ,lucru cu care nu am fost de acord pentru ca prietenul meu de abia se tinea pe picioare , iar politistii erau in numar de 7 .
Ce doresc eu sa pun in contestatie si daca exista persoane specializate in astfel de contestatii le as fi recunoscator pentru recomandari.
1.Procesul verbal este ilizibil nu se intelege nimic din ce scrie acolo , am stat cu lupa 1 ora ca sa descifrez ce s a putut descifra.
2.Descrierea faptei este prezentata in 5 randuri cat spatiu este disponibil pe procesul verbal.
Deci intrebare , procesul verbal facandu se in lipsa mea , putea agentul constatator sa aduge o anexa in care sa descrie fapta cu lux de amanu nte deoarece a acordat 2 amenzi amandoua la maxim, 100 la 500 a dat 500 iar a doua de 200 la 1000 ron , a dat tot maxim adica 1000 ron.
3.In procesul verbal nu se mentioneaza nici o proba materiala , se spune ca eram in stare de ebrietate , cum pot ei proba acest lucru , se spune ca am adus injurii taximetristilor , nu exista nici o proba n am jignit si n am injurat pe nimeni doar i am intrebat daca pot sa ne transporte., ei refuzand spunand ca sunt in stare de ebrietate.
Dar unull dintre ei ne a luat , sa intelegem ca acel taximetrist este 1 erou , a luat un infractor periculos in stare de ebrietate.
Tot cu lupa uitandu ma pe procesul verbal , am obserbat ca art 3 alin 1 necesita si o litera , litera care e o hieroglifa nu exista in limba romana , deci ma gandesc sa cer in contestatie parerea unui grafolog , daca acea hieroglifa poate fi interpretata ca litera a.
Ma gandesc sa cer probe materiale daca au , puteau sa inregistreze cu telefonul discutia , puteau sa filmeze cu orice camera , acestea erau probe in favoarea lor.
4.De ce in anul 2019 procesele verbale ale politiei se fac pe formulare din anii 50 si sunt scrise de mana , cand avem tehnologie de recunoatere vocala banala , in sensul ca toate discutia putea fi inregistrata si pe program de recunoastere si transcriere iesea procesul verbal scris ca de calculator , dar probabil acest tip nu este inca omologat si prevazut de lege.
De exemplu in grecia , orice comanda la terasa se ia de pe telefonul mobil si imediat ce platesti iti da si bonul fiscal.
Numele agentului constatator este imposibil de descifrat , la fel numele martorului , dar ei se pot prevala de cnp , cu lupa la incercari repetate de descifrare se poate vedea cnp ul martorului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al politistului? elena138 elena138 Vineri seara, un sofer beat ranga, loveste cu masina doi pietoni in varsta, care circulau regulametar (pe marginea strazii, ca nu e trotuar). Cei doi isi suna ... (vezi toată discuția)
Plata amenda caiuscorneliu caiuscorneliu Am si eu o nelamurire.Sunt din Bacau si am primit o amenda de circulatie pe un drum public din oras.Am fost oprit de un echipaj al politiei care mi-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru ca am anuntat o fapta laur123 laur123 buna Stiu ca nu in aceasta sectiune a forumului trebuia sa postez dar altundeva nu am gait si asta mi se apre cel mai potrivit in data de 25.01.2009 ma ... (vezi toată discuția)