avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendat ca am sunat la 112 pentru un caz
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendat ca am sunat la 112 pentru un caz

Buna seara,

Va rog frumos din suflet sa imi spune-ti daca Politia a facut demersurile bine ? Astazi seara am avut incident cu un coleg de al meu ca ma agresat verbal desi colegul meu ma injurat,ne-am injurat reciproc pana ce colegul meu sa enervat rau si a aruncat cu ce a prins in mine ,insa eu am sunat la 112 sa chem sa calmeze spiritele din casa.Acum mai nou mai era un asa ''zis'' martor care el plecase din camera in care noi ne certam.Repet am sunat la 112 sa vina sa calmeze spiritele pentru ca incepuse colegul meu sa ma agrese verbal,acum acest asa zis martor a tinut cu el si a spus la politie ca au fost certuri ci nu abuz fizic si violenta ,insa Politia mi-a dat amenda ca nu trebuia sa sun pentru acest caz ca nu este unul grav de exemplu imi spuneau ca nu a fost crima,sau violenta asa cum asa zis martor le a spus ca nu au fost abuz fizic.Acum politia mi-a dat amenda ca am sunat nepotrivit.Ce trebuie sa fac,desi nu am semnat procesul-verbal ,a semnat doar martorul.
veti contesta in instanta cand veti primi procesul verbal, ramane de vazut daca instanta va va da dreptate.
Pt viitor, luati nr de telefon de la sectia de politie de care apartineti si sunati acolo.

"Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare:

„Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?” "
Nu sunati la 112 decat daca vi se pare ca sunteti in pericol, nu sa calmati spiritele.
gi-jane2 a scris:
Pt viitor, luati nr de telefon de la sectia de politie de care apartineti si sunati acolo.


Hai sa-ti spun una tare. Intr-o zi o baba ma injura cum ii venea la gura pe strada si am tacut din gura nu i-am spus nimic dar am sunat pe fix la politie si ghici ce? Mi-au dat avertisment pentru alertarea "fara motiv" a politiei.

art 3 din Legea 61/1991 spune asa
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;


Mai mult decat atat chiar pe situl 112 la pagina [ link extern ]
apare scris negru pe alb CE ESTE O SITUATIE DE URGENTA
si undeva spre sfarsit scrie TULBURAREA LINIŞTII ŞI ORDINII PUBLICE

Pai domnilor politisti, daca situl 112 spune ca TULBURAREA LINIŞTII ŞI ORDINII PUBLICE este o urgenta si ai dreptul sa suni la 112 iar eu n-am sunat la 112 ci pe fix, atunci cum imi dati avertisment? Va spun eu cum: nepotul babei era politist


[Mesaj editat - 2.2 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu stiti sa apreciati gravitatea unui pericol. Daca pentru fiecare injuratura pe strada sau ton verbal ridicat ar suna fiecare cetatean la 112 atunci adevaratele urgente nu ar mai fi rezolvate pentru ca echipajele de interventie ar rezolva gainarii. Cand te injura cineva sau face scandal ..cea mai decenta solutie e sa parasesti locatia in care te aflii...sa fii tu primul care incearca sa puna capat conflictului. Daca persoana conflictuala incearca sa te impiedice prin violenta fizica careia nu poti sa-i faci fata( e inarmat, sunt mai multi atacatori organizati intr-un grup etc) ...abia atunci chemi 112. Serviciul de interventie de urgenta nu e sperietoare, nu regleaza conturi ..ci se ocupa de probleme adevarate. De cele mai multe ori gandirea celui care suna la 112 si sfarseste cu o amenda e de tipul "lasa ca chem 112 si-ti arat eu tie ca te pun aia la punct in baza autoritatii lor". Nu e corecta gandirea... serviciul 112 SALVEAZA cetatenii din situatii limita carora nu le pot face fata singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment dat de politie pentru apel la 112 1950 1950 Am primit un Avertisment de la polițist motivând ca am apelat la 112 nejustificat ( pentru agresare verbala si obligat sa ies dintr-un centru de reparatii ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa platesc o amenda,daca eu am fost agresat? anton vasile ioan anton vasile ioan Azi am avut un incident foarte ciudat,din punctul meu de vedere,pe scurt am incasat citiva pumni de la un \'\'Domn\'\' pentru ca am parcat masina de serviciu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ciprian80 ciprian80 Buna ziua.am sa va descriu ce mi s aintamplat si va rog daca imi puteti spune ce se poate face impotriva acestei persoane, In data de 10.08.2010 am fost ... (vezi toată discuția)