gi-jane2 a scris:
Pt viitor, luati nr de telefon de la sectia de politie de care apartineti si sunati acolo.
Hai sa-ti spun una tare. Intr-o zi o baba ma injura cum ii venea la gura pe strada si am tacut din gura nu i-am spus nimic dar am sunat pe fix la politie si ghici ce? Mi-au dat avertisment pentru alertarea "fara motiv" a politiei.
art 3 din Legea 61/1991 spune asa
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
Mai mult decat atat chiar pe situl 112 la pagina
[ link extern ]
apare scris negru pe alb CE ESTE O SITUATIE DE URGENTA
si undeva spre sfarsit scrie TULBURAREA LINIŞTII ŞI ORDINII PUBLICE
Pai domnilor politisti, daca situl 112 spune ca TULBURAREA LINIŞTII ŞI ORDINII PUBLICE este o urgenta si ai dreptul sa suni la 112 iar eu n-am sunat la 112 ci pe fix, atunci cum imi dati avertisment? Va spun eu cum: nepotul babei era politist
[Mesaj editat - 2.2 din regulament]