avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce trebuie sa platesc o amenda,daca eu am fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce trebuie sa platesc o amenda,daca eu am fost agresat?

Azi am avut un incident foarte ciudat,din punctul meu de vedere,pe scurt am incasat citiva pumni de la un ''Domn'' pentru ca am parcat masina de serviciu pe trotuarul din fata locuintei acastuia.Nu am blocat nici o cale de acces,avea loc destul sa deschida portile garajului.Dupa ce am terminat treaba,ajung primul la masina ( mai erau inca doi colegi de serviciu),aveam miinile ocupate cu sculele de montaj,incepe o discutie intre mine si parintele acelui "Domn":
-E a ta masina asta?
-Da
-De ce ai parcat-o aici?
-Dar care e problema? Nici nu termin de spus si vine individul,incepe sa dea "raspunsul"
Speriat sun la 112 si chem Politia.In timp ce vorbeam la telefon "individul" incearca sa dea cu masina lui peste mine.Eu ii spun domnului politist ca omul vrea sa ma calce cu masina ,iar el imi spune calm :
-Noteaza numarul de la masina.
Eu speriat il spun la telefon ,iar dumnealui imi mai spune:
-Notatil dumneavoestra,nu mil spuneti mie.(deci daca muream putin luam numarul cu mine????)
Intre timp ajung si colegi mei ,foarte nelamuriti ,de ce eu sunt plin de sange.Individul se retrage in curtea domiciliului,vociferind.
Astept citeva minute bune Politia,apare echipajul,le explic situatia.Al doilea agent se duce la acel individ,vordeste cu el(dar nu stiu ce) ,in acelasi timp eu dau datele mele celuilalt agent.Eu intreb :
-Am gresit cu ceva?Am parcat neregulamentar? De ce trebuie sa iau pumni degeaba?(Intrebari fara raspuns)
Vine agentul de la acel "Domn" si spune:
-Vom merge la sectie si veti da o declaratie despre cele intimplate si veti primi o AMENDA(????????)
-Intreb pentru ce?
-Pentru injurii aduse "Domnului"(Oare "Care e problema?"e o noua injuratura?)
- Intreb iau amenda ca am luat pumni? Si mi se spune sec:-Asa e legea,primiti amindoi amenda sa nu va suparati,apoi mergeti la instanta si va judecati.
Un raspuns sec repetat de mai multe ori,la orice intrebare puneam.
Acum eu trebuie sa-mi scot certificat dela Medicina Legala(40 lei +bani pe copii).Dar inainte trebuie sa ajungi la Urgente,sa-ti dea adeverinte ,sa faca raze.consult ORL,umbla,stai la cozi,pierde timpul,pentru ca "ASA E LEGEA".Asteapta 24 de ore,sa iei faimosul "certificat legal",care sa fiu sincer nu stiu ce sa fac cu el,dar scoatel sa il ai pentru ca "Domnul"te da in judecata?
Domnilor va rog sa-mi spuneti,unde am gresit?Ca am fost azi la munca si am parcat pe trotuarul din fata casei unui "Domn".Oare doar bani vorbesc?
A 37 de ani si e prima intilnire cu sistemul nostru iubit,am doi copii si ma chinui sa le aduc de de mincare .Nu am bani pentru avocat si ce o mai trebui.Vreau sa stiu chir asa e sistemul nostru.A trecut doat citeve ore de la incident si nu stiu ce sa fac.Mintea mea e foarte tulbure,nu inteleg,de ce sa dau amenda cind am luat bataie,Trebuia oare sa raspund si sa-l omor pe acel "Domn",sa intru dupa gratii,sa-mi las sotia si copii singuri fara singurul salariu.Spunetimi va rog Domnilor ce era mai bine sa fac?
Acum stau si sufar,ma dor toate,dar mai mult ma doare inima ca am descoperit printr-o nefericite intimplate cum functioneaza ROMANIA.
Sper ca totul sa se tremine cu bine. Va multumesc,pentru ca ma-ti ascultat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:43, 18 Februarie 2010
Buna seara. In primul rand ar trebui sa depuneti o plangere impotriva agresorului , pentru fapta de loviri si alte violente. Sa atasati certificatul medico legal si sa nominalizati martorii pe care ii aveti. Amenda pe care ati primit-o o puteti contesta.
Nu trebuie sa va descurajati , fiindca sistemul functioneaza , insa aveti nevoie de mai multa rabdare. In mod cert fapta agresorului merita pedepsita , nu doar pentru ca dvs. nu l-ati lovit, iar el v-a umplut de sange , ci pentru faptul ca acest om in opinia mea este un pericol public si asa ceva nu trebuie sa se repete si cu altii.
Da, din păcate ăsta-i sistemul din Romania!
Mama mea a fost lovită în casa ei si cand a iesit politia a rezolvat cat se poate de repede cazul,a dat două amenzi. Asa se strang o grămadă de bani la stat!
Pentru o lamurire mai exacta te rog sa ne spui si motivul invocat de politist in procesul verbal,daca ai martori care te sustin restul este destul de simplu sa obtii ceva bani de la respectivul si sa-ti anulezi amenda.
1-Va aflati in termen legal astfel ca puteti in urmatoarele 15 zile sa contestati PV de aplicare amenda ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia.
2-Daca obtineti certificat medico legal este de preferat sa il atasati contestatiei.
3-Surprinde total neplacut atitudinea echipajului de politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat in scara blocului in care locuieste aureliafilip aureliafilip Buna dimineata ! Aseara baiatul meu a coborat in scara blocului impreuna cu prietena lui Irina, cu care este impreuna de doua saptamani ,din intamplare a ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica laur_io laur_io Buna ziua, Se poate sa ma ajutati cu vreo cateva sfaturi la urmatoarea situatie, va rog? O sa relatez pe scurt ce s-a intamplat si apoi va adresez cateva ... (vezi toată discuția)
Agresat in urma unei informatii date politiei tonyghi tonyghi Buna ziua, In noaptea de 30.12.2021 spre 31.12.2021, am fost atacat, daca pot spune, in trafic, impreuna cu alti participanti la trafic, cu petarde aruncate ... (vezi toată discuția)