avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este admisa proba foto-video ca sustinere a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este admisa proba foto-video ca sustinere a declaratiilor mele ?

Ma deplasam cu masina pe un drum European din RO. Am oprit intr-un refugiu din fata unei gari CFR pentru ca pasagerii din autoturism (sotia si cele doua fetite minore) sa mearga la toaleta. Intre timp, pana ca pasagerii sa revina la masina, din fata s-a apropiat un logan de politie ce avea montat ap. radar si politistul, cu un limbaj ce nu face cinste uniformei pe care o purta, m-a acuzat de depasirea limitei legale de viteza. Dupa cateva momente de uluire am pus mana pe ap. foto si am pozat masinile si pozitia acestora, gara si politistul, pentru a putea avea o dovada a celor petrecute. Dupa revenirea pasagerilor politistul ne-a spus sa urcam in masina si sa mergem pana in prima parcare, urmandu-ne cu masina cu radar si girofar oprit. Dupa iesirea din comuna respectiva, cand in jur nu se mai aflau alte case sau obiective, politistul a pornit girofarurile si ne-a oprit "ca-n filme". M-a acuzat de neoprire in parcare, cu toate ca pe portiunea de drum respectiva nu existase un asfel de loc. Am continuat sa fac fotografii, fiind singurul mijloc prin care puteam proba cele intamplate. Intre timp a sosit la acel loc si un alt politist cu o alta masina de politie. Dupa un timp au concluzionat sa ne conduca la "cea mai apropiata unitate de politie", evident din localitatea urmatoare !!!!!!! Politistii au luat buletinele sotiei si ale uneia din fetite si, chiar dupa destul de mult timp, tot nu le innapoiau. Deoarece am continuat sa fac fotografii toate ostilitatile s-au desfasurat la poarta postului de politie. Am fost testat alcoolscopic si rezultatul a fost "0", aceasta fiind chiar inregistrat video. Am solicitat politistilor incheierea PV pentru a-mi putea mentiona punctul de vedere / declaratiile la rubrica "Alte mentiuni". Politistii m-au obligat sa depun alte "Declaratii scrise", dar am refuzat si am spus ca nu fac alte declaratii decat cele din PV de contraventie care sunt dreptul meu. Politistii au spus ca trebuie sa incheie un alt proces verbal "pentru ca nu vreau sa depun declaratie scrisa". Toate acestea am reusit sa le retin in cateva inregistrari video. In cele din urma PV a fost comunicat prin posta.
Pot constitui fotografiile si inregistrarile video o marturie in fata instantei a veridicitatii declaratiilor/afirmatiilor mele din Plangere, cu atat mai mult cu cat lipsa mentiunilor mele din PV este sanctionata cu NULITATEA ???
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:20, 22 Martie 2009
Fotografiile pot fi utilizate ca mijloace de proba in plingerea pe care dv. o veti face impotriva procesului verbal de contraventie
top dan a scris:

Fotografiile pot fi utilizate ca mijloace de proba in plingerea pe care dv. o veti face impotriva procesului verbal de contraventie

Dar imaginile video....??? :O
Din acestea reiese clar ca am solicitat intocmirea PV si intentia de a face declaratii/mentiuni, dar agentii de politie au ales "intocmirea in lipsa" si "comunicarea". X-( Prin practica lor ma consider lezat in dreptul ce-mi este conferit prin art.180 alin.(5) din Reg. Aplic. O.U.G.195/2002 #-o
Daca tot v-a incheiat proces verbal, care a fost contraventia styabilita prin acel proces verbal?
Faceti contestatie si solicitati instantei sa va admita ca si probe acele inregistrari. In mod normal acele inregistrari trebuiau autorizate....dar poate instanta sa vi le admita si fara autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar - pv nesemnat de contravenient si nici demartor padual padual Buna ziua, Pe scurt: oprit pentru radar, am prezentat documentele, am cerut sa vad inregistrarea - am fost refuzat. Am refuzat sa semnez PV. Agentul m-a vazut ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)