avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere

Buna seara,
Am o prietena cu domiciliul in Brasov care s-a hotarat sa se mute in chirie cu prietenul ei intr-o vila de aici. Proprietarul nu a declarat la Administratia Financiara acest venit suplimentar pe care il are. Astazi, cand a ajuns acasa, prietena mea si-a gasit toate bagajele facute,aruncate in doi saci menajeri. Cum? Proprietarul a pastrat o cheie a camerei si astfel i-a solicitat acesteia sa si le ia pana maine, desi chiria este platita pana in data de 18.10.2010. Imi puteti spune va rog cum ar putea proceda ea in acest caz? Mie una mi se pare o violare a intimitatii.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 17:37, 17 Octombrie 2010
nu poate face nimic decat sa plece. atata timp cat nu exista un contract inregistrat la Administratia Financiara nu are ce sa faca prietena dvs.
Si care este termenul legal de a declara la Administratia Dinanciara acest venit? Cum ramane cu dreptul la intimitatea? Daca ar face plangere la politie nu ar rezolva absolut nimic?
prietena dvs. are vreun act de inchiriere facut cu proprietarul si dat un exemplar si prietenei dvs.? cand au fost dati banii cine mai era de fata?
despre ce drept la intimitate va referiti? proprietarul e proprietar si e liber sa faca ce vrea cu casa/proprietatea lui si probabil s-a folosit de lipsa de cunostinte si de naivitatea prietenei dvs.
poate face eventual o plangere la politie pe aceasta problema daca prietena dvs. are martori si dovezi altfel...ce va pot spune? doar ca in Romania se poate TOTUL. daca intelegeti.
eu va doresc multa bafta!

ps.
pe dvs. nu termenele legale va intereseaza si nici daca a declarat la finante sau nu venitul, important este sa aveti un contract de inchiriere ca sa-l denuntati pe proprietar la Finante dar daca el nu exista sanse slabe, si sincera chiar cred ca nu exista pentru ca in ziua de azi nimeni nu mai vrea sa plateasca la stat...asa ca...prietan dvs. sa aiba grija data viitoare cand inchiriaza si sa puna mana sa faca contract de inchiriere cu proprietarul ca sa se puna la adapost de astfel de incidente.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
hopeless1, utilizator
Daca prietena dvs nu are nici un inscris incheiat cu proprietarul prin care sa demonstreze ca ii platea acestuia chirie atunci isi pierde timpul si isi iroseste energia degeaba!
B-)
Buna seara,
Prietena mea are un contract in doua exemplare, semnat de ambele parti, cu foarte multe clauze contractuale din care reiese ca a stat in chirie acolo si ce suma a platit. Sa inteleg ca daca ar merge acum la Administratia Financiara, ar putea sa faca acolo o sesizare si s-ar aplica retroactiv o sanctiune sau amenda catre proprietar?

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere drazicmania drazicmania Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el ... (vezi toată discuția)
Impozit din chirii neplatit Irina C Irina C Buna seara, Am urmatoarea nedumerire: tatal meu a inchiriat apartamentul al carui proprietar sunt si eu in urma succesiunii facute dupa mama mea. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament mihai_tomaro mihai_tomaro Vreau sa inchiriez un apartament. Proprietarul nu doreste inregistrarea contractului la notariat. Dincolo de evaziunea fiscala pe care o face (nu asta vreau sa ... (vezi toată discuția)