avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el un conntract care sa prevada cum ca e obligat sa plateasca toate cheltuielile. Stiu ca exista contractul de inchiriere doar ca in cazul de fata nu primesc nici un ban pt chirie si nu vreau sa platesc tax impozite ..O alta intrebare este ce se intampla daca in eventualitatea in care se poate face un astfel de contract daca tipul de exemplu face o mica ilegalitate ca de ex plateste gunoi pt o persoana declarata si de fapt in garsoniera sunt 2, sau trage cablu T V de la vecin fara ca el sa plateasca abonament..Cine suporta sanctiunea eu sau el? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:43, 12 Mai 2011
Daca nu exista un contract de inchiriere legal incheiat,doar dvs.veti suporta o eventuala sanctiune ,in speta.Sfatul meu este sa incheiati un contract de inchiriere la notar cu persoana care va fi chirias,iar in clauzele acestui contract veti stabili de comun acord ca eventualele cheltuieli sau sanctiuni vor fi suportate de chirias in cazul nerespectarii contractului.Notarul va adauga ,in finalul contractului,ca acesta reprezinta titlu executoriu.
Eu as spune ca acest contract de inchiriere suteti obligat sa puenti si o suma modica, apoi trebuie declarat la finante si plattit impozit si tot asa. As zice ca ar fi de preferat un contract de comodat incheiat de d-voastra si trecute acolo toate clauzele de care spuneti d-voastra, mi se pare mult mai ok. Si mergeti la notar acolo mai puteti afla si alte informatii interesante.
Mergeti cu persoana in cauza la notarul public si incheiati un contract de comodat, adica cedati folosinta apartamentului cu titlu gratuit. In acest contract puteti insera orice clauze doriti, cum ar fi raspunderea comodatarului (prietenul dvs.) pentru plata cheltuielilor aferente intretinerii apartamentului si orice altceva veti conveni cu acesta, putand ulterior sa-l trageti la raspundere pentru eventuala neindeplinire a obligatiilor sale asumate prin contractul de comodat. Contractul de inchiriere trebuie inscris la Administratia financiara si veti fi supus la plata impozitului pe venitul provenit din chirie.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
cel mai indicat e un contract de inchiriere unde suma prevazuta ca chirie sa fie extrem de mica. doar asa il puteti trage la raspundere pe prietenul dvs daca nu va achita facturile curente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere asociatie de locatari nikkkoleta nikkkoleta Buna seara. Am o garsoniera inchiriata (cu contract inregistrat regulamentar la anaf, la care platesc impozitele la zi). Problema e ca chiriasul e mereu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren carolinagherman carolinagherman am 1000mp de teren imprejmuit intravilan dar mai la marginea comunei Voluntari O persoana vrea sa il inchirieze pe 5 sau 10 ani sa traga apa, gaze, ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)