avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere teren

am 1000mp de teren imprejmuit intravilan dar mai la marginea comunei Voluntari O persoana vrea sa il inchirieze pe 5 sau 10 ani sa traga apa, gaze, electricitate si sa faca sere, Exista vre un model de contract sau trebuie sa il scriem impreuna sau sa il faca notarul ? La ce capcane ma pot astepta si ce conditii ar trebui sa evit ? Care ar fi pretul pe an ? Daca mor si copii vor sa vanda sau sa construiasaca cum sa pun conditiile ? Cine va achita impozitul pe perioada inchirierii ?
Ce se va intampla cu instalatiile la sfarsitul contractului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:23, 25 Octombrie 2011
Nu exista un "model" exact cu datele pe care le doriti dumneavoastra.
In functie de problemele care se ivesc, se redacteaza fiecare clauza in parte.
Parerea mea este ca un astfel de contract, fie il faceti la notar (il redacteaza ei), fie va angajati un avocat care sa-l redacteze.
Pretul este cel pe care il stabiliti dv. si chiriasul, de comun acord, in functie de pretul zonei/pietei per metru patrat.
Daca il incheiati pe o perioada determinata, cu data certa, mostenitorii dv. vor fi nevoiti sa respecte datele si abia apoi, eventual sa-l vanda.
Impozitul il plateste de obicei proprietarul, insa va puteti intelege sa-l plateasca chiriasul...dv. sigur va trebui sa platiti si un impozit de 16% la Finante din pretul inchirierii, + impozitul pe teren.
Instalatiile vi le insusiti, in schimbul unui pret, tot la intelegere cu chiriasul, de exemplu poate folosi, sa zicem ultimul an fara a plati chiria, in schimbul cheltuielilor pe care le-a facut pentru a trage utilitatile pe terenul respectiv...
Deci variantele sunt multe, ele vor trebui discutate in amanunt, si apoi sa "asterneti" pe hartie un contract de inchiriere, care sa se contureze in clauze concrete si potrivite intereselor dv. si ale chiriasului.
Succes!
Fiind vorba de un contract asupra unui teren, trebuie incheiat in forma autentica, adica la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie inchiriata brgp123 brgp123 buna seara, Va rog sa-mi comunicati ce se poate face in cazul in care uscatoria blocului a fost inchiriata, cu acordul proprietarilor, apoi s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere magda1612 magda1612 :) Buna dimineata ! Apelez din nou la ajutorul dvs pt lamuriri intr-o problema: vreau sa inchiriez un apartament , si nu stiu cum sa procedez pt a evita ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare teren Vio_M Vio_M As dori achizitionarea pe societatea unei parcele de teren, aproximativ 5000 mp, de la o persoana fizica. Terenul face parte dintr-un corp de avere mult mai ... (vezi toată discuția)