avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit din chirii neplatit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit din chirii neplatit

Buna seara,

Am urmatoarea nedumerire: tatal meu a inchiriat apartamentul al carui proprietar sunt si eu in urma succesiunii facute dupa mama mea.

Nu am incasat nici o parte din acest venit dar acte s-au facut la admin/circa.. nu mai stiu ce era exact. Ca si proprietar banuiesc ca impozitul pe chirii strans in acel an s-a impartit intre proprietari in functie de pondere. Tatal meu si a platit impozitul dar eu nu.

Care sunt pericolele la care ma expun tinand cont ca aceasta situatie dureaza deja de aprox 2 ani. Penalitatile sunt sigura mea problema?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 21:00, 12 Noiembrie 2009
cum ati declarat la finante? doar tatal dvs isi inchiriaza partea din apartament sau sunteti si dvs trecuta pe contractul de inchiriere?

sau

v-ati declarat venitul din chirii si nu ati platit ? aveti grija ca penalizarile sunt de 0,1%pe zi si se aduna destul de mult iar finantele va pot executa silit incepand de la conturile bancare si apoi bunurile

atentie ... amenzile sunt cam usturatoare, mai bine clarificati situatia

Buna seara,

Sunt si eu trecuta pe contractul de inchiriere. Si venitul din chirii era notat acolo (nu stiu daca asta inseamna neaprat sa declari). Aveti idee la cat timp se fac executarile in caz de neplata?
Irina C a scris:


Buna seara,

Sunt si eu trecuta pe contractul de inchiriere. Si venitul din chirii era notat acolo (nu stiu daca asta inseamna neaprat sa declari). Aveti idee la cat timp se fac executarile in caz de neplata?



se face o declaratie de venit care se depune la administratia financiara pana in luna mai a anului urmator
nu exista un termen la care incep finantele executarea silita, insa simplul fapt ca nu ati completat declaratia 210 privind veniturile realizate constituie contraventie ... descarcati un model de pe site-ul www.mfinante.ro si transmite-til prin posta, aveti toate sasele sa scapati de amenda:((

puteti da un simplu telefon la finante si aflati suma datorata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica carmen_sabau05 carmen_sabau05 Buna! 1. Am un pfa si In 2019 estimez un venit sub plafon; 2. voi da in chirie in 2019 ca si persoana fizica (nu ca pfa cu CIF), un apartament in regim ... (vezi toată discuția)