avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

am si eu o intrebare si poate reuseste cineva sa ma lamureasca.Am lucrat 3 ani la o firma mica,un srl si in februarie am fost trimisa in somaj pr o perioada de 6 luni.In august sa terminat perioada de somaj iar in septembrie m/am angajat la aceeasi firma doar ca din srl au modificat/o in int. ind. Acum vor sa ma trimita iarasi in somaj.Ei sustin ca am dreptul sa iau iar somaj 6 luni si sincer nu prea cred ca e adevarat. multumesc pt ca m-ati ascultat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 16 Octombrie 2010
Din cate stiu trebuie sa fi lucrat cel putin 12 luni in ultimul an ca sa beneficiezi de ajutor de somaj,dar nu este lipsit de interes sa va adresati chiar Oficiului de somaj cu aceasta problema.
1. Veti beneficia de indemnizatie de fiecare data cand indepliniti conditiile legale:
- sa va inceteze CIMdin motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Din cele 24 de luni se scad lunile in care ati fost in somaj si trebuie sa va ramana minimum 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Din datele prezentate de dvs. reiese ca veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj flloryna81 flloryna81 Buna ziua, Am incetat activitatea intr-un loc de munca anterior, intrand in somaj. Dupa aproximativ 2 luni m-am angajat si am continuat sa iau numai 30 % ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? calin75 calin75 BUNA .Daca am lucrat 14 ani la o firma angajat pe perioada nedetermineta,dupa care am plecat si am lucrat la o alta firma 1an si 6 luni tot pe perioada ... (vezi toată discuția)