avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara acordul meu??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara acordul meu??

buna seara, am o astfel de intrebare, poate e stupida, dar vreau sa stiu ca sa nu am probleme ulterior: am vorbit printr-o "cunostinta" cu un avocat ca sa infiinteze o firma, mi-a spus ca a facut rezervarea de denumire, etc..dupa care nu mi-au mai raspuns la tel niciunul. intrebarea mea e urmatoarea: s-ar putea ca acestia sa fi infiintat firma fara acordul meu (alegand alta denumire, semnand in locul meu, avand sigur cunostinte la banca si notar?) daca da, cum pot sa verific lucrul asta? imi fac griji pentru ca nu as vrea sa ma trezesc cu oarecare datorii...
va multumesc pentru staf!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 16:44, 16 Octombrie 2010
Nu avea cum doamna ,ati semnat vreun contract ,act constitutiv?
O societate nu se infiinteaza numai prin discutii cu avocatul sau alte persoane.Are loc nasterea unei persoane juridice,subiect de drepturi si obligatii.Stati linistita,ati dat documnetele dvs ,buletin ,act de proprietate ?Daca nu ati facut nimic din tot ce v-am intrebat ,nu va ingrijorati fara motiv.
Daca nu ati semnat nimic si nu ati prezentat acte, buletin, contractul casei... atunci nu aveti nicio firma.

Daca ati dat aceste 2 acte, buletinul si contractul casei... atunci poate aveti firma.

Daca stiti numele firmei rezervat... puteti verifica existenta acesteia pe www.recom.ro

Alberto Kurtyan
da ,am dat buletinul, iar contractul pentru sediu social urma sa fie pe numele acelui cunoscut, adica m-a ajutat intr-un fel cu sediul social (si spre mirarea mea am vazut cat de repede s-au descurcat cu avizul de la sediu, cum urmau sa fac cu notarul si banca..) ma gandesc ca o fi posibil sa se fi semnat la notar , pe la banca in locul meu...mi-am dat seama abia dupa ce am sunat si nu au mai raspuns...iar denumirea ma gandesc ca ar pute-o schimba sau nu?
Mai întâi verificaţi la Registru dacă sunteţi asociat/administrator la vreo firmă.
Dupa aia mai discutăm.
Dacă nu aţi intra anonim pe avocatnet.ro, v-aş putea spune rapid dacă aveţi firmă sau nu.

Alberto Kurtyan
- ca si asociat - trebuie data o declaratie - declaratie pe care doar Dvs o puteti semna( declaratie data fie la notar, fie atestata de un avocat fie data in fata referentului de la ONRC)
- ca si administrator trebuie sa mai dati si un specimen de semnatura.

Nu cred ca s-a constituit societatea.

Alte discuții în legătură

Verificare unicitate sediu elena-10 elena-10 Buna ziua. Stie cineva cum pot verifica un sediu social daca este liber? Poate exista ceva gen recom online, unde din pacate nu pot verifica sediul. Multumesc (vezi toată discuția)
Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)
Rezervare firma boggieuk boggieuk Buna ziua, Am o intrebare, a facut rezervarea pentru a-mi deschide o firma la ORC Ilfov, dar eu vreau sa-mi deschid firma in Bucuresti, deci actele mi le ... (vezi toată discuția)