avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vizionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vizionare apartament

In urma cu 3 luni,un prieten a incheiat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara.La data si ora la care trebuia sa se intalneasca cu reprezentantul agentiei pt vizionarea unui apartament,de la firma nu s-a prezentat nimeni,drept pt care a apelat la o alta agentie.Printre apartamentele pe care le avea firma respectiva,se afla si cel al firmei concurente.Tranzactia s-a incheiat cu cea de a doua firma,iar acum,firma contactata initial,solicita plata comisionului pierdut,respectiv ce trebuia sa achite cumparatorul+vanzatorul,iar in caz contrar se va ajunge la actionarea in instanta.Exista un temei legal pt asa ceva?Cum se poate rezolva situatia,deoarece respectivul nu dispune de suma ceruta?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 10:03, 16 Octombrie 2010
In conditiile in care prima firma nu a onorat obligatiile de prezentare la vizionare,
nu a incheiat document de realizarea a vizionarii semnat de parti,ridicarea ulterioara de pretentii,este netemeinica
Contractul de vizionare are de regula si o anexa in care sunt enumerate si prezentate sub semnatura imobilele vizionate. Atat timp cat in anexa nu este prevazut si imobilul care a fost achizitionat ulterior cu cea de a doua agentie persoana in cauza nu are de ce sa plateasca.
La fel este si in situatia in care contractul de vizionare a fost incheiat cu referire stricta la acel apartament atat timp cat nu s-a efectuat vizionarea.
Buna credinta a cumparatorului rezulta inclusiv din faptul ca nu s-a prezentat singur la acel apartament ("ocolind" agentia) ci a apelat la serviciile altei agentii care detinea la randul ei in portofoliu oferta respectiva.

eii daaa, agentiile astea muritoare de foame, fac orice sa-ti ia banii...

ati citit contractul? ce scrie in el? ca dupa cum inteleg eu, agentia prima, nu si-a indeplinit obligatiile, asa ca, pt. ce sa-i plateasca? nu scrie ca acel contr. se rezolutioneaza/reziliaza de drept daca una din parti nu-si indeplineste obligatiile? trebuie sa scrie acolo care-s obligatiile agentiei.

prietenul dv. cu cine s-a dus la intalnirea cu agentia (cu vreun prieten, ceva, pe care sa-l ia de martor, in caz ca se va ajunge in instanta...)?

am mai intalnit situatia asta, dar nu s-a ajuns in instanta...putin probabil sa-l dea in judecata, si nu prea au motive temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizonare apartament tasha_lex tasha_lex buna seara! acum cateva saptamani am fost sa vizionez o locuinta pt unul dintre copiii mei. la incheierea vizionarii, agentul m-a pus sa semnez un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara pm_35 pm_35 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu ceva timp, urmare a unui anunt postat pe un site de specialitate, am contactat o ... (vezi toată discuția)