avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vizonare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vizonare apartament

buna seara!
acum cateva saptamani am fost sa vizionez o locuinta pt unul dintre copiii mei. la incheierea vizionarii, agentul m-a pus sa semnez un contract de vizionare apartament in care sunt mentionate urmatoarele: " in cazul in care beneficiarul cumpara el sau o ruda , prieten este obligat sa plateasca agentului daune in valoare de ...%"
Vreau sa mentionez ca locuinta nu o sa fie pe numele meu, ci pe numele fiului meu cel mic

la cateva zile dupa ce a vizonat am luat legatura cu propietarii (am gasit un anunt mai vechi si am luat numarul de telefon) si mi au zis ca mai scad la pret dar sa nu mai includem agentia.
Ar putea agentia sa ne dea in judecata fiinca nu am respectat acel contract sau este facut la deruta contractul? pt ca ma gandesc ca eu nu pot sa semnez pt fiul meu care e major sau pt un prieten sa nu faca un lucru( in situatia de fata sa cumpere locuinta). se poate face el responsabil pt semnatura mea?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tasha_lex , utilizator 16:54, 2 Martie 2012
Greseala a fost facut deja. Fiul dvs. nu poate fi facut responsabil penru semnatura dvs, insa - in baza contractului - dvs. puteti fi facuta responsabila pentru semnatura lui. "Beneficiarul", adica dvs., nesilita de nimeni, v-ati asumat in mod aberant obligatia de a plati daune daca prietenii sau rudele (fiul este in mod cert ruda) cumpara apartamentul. Daca numele dvs. sunt identice, iar agentia afla de contract si face legatura, puteti sa va asteptati sa va ceara acele daune. Daca nu afla ori nu vor sa se deranjeze, ati scapat. Daca veti fi somata sa achitati vreo suma de bani cu titlu de daune, puteti incerca contestarea in instanta a contractului pentru clauze abuzive. Si nu mai semnati tot ce vi se pune in fata fara sa cititi cu atentie.
multumesc pentru raspuns! am sunat propietari azi sa-i intreb daca au contract cu agentia si au zis ca nu au! ajuta cu ceva asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara - contract de prestari servicii LaurentiuPopescu LaurentiuPopescu Buna ziua, Am cautat o locuinta in vederea cumpararii, dar in acesta lant a aparut un agent imobiliar care mi-a \"prezentat\" o locuinta, desigur inaintea ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara Marcelica Marcelica Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin ... (vezi toată discuția)