avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme accept de plata BCR Asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme accept de plata BCR Asigurari

Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema urmatoare: pe 14.09.2010 asteptam la semafor culoarea verde.Dupa aparitia ei, am patruns in intersectie paralel cu o duba care era in partea mea dreapta. La aprox. 2 metri, duba a oprit brusc, iar eu m-am pomenit cu un Matiz la 0.5 m. in fata, bineinteles l-am lovit. Am facut constantul amiabil intrucat femeia si-a recunoscut vina, faptul ca a intrat pe rosu (bifat si la casuta 17 din formular),am sunat la BCR si am fost programati pe 16.09.2010 in service Eurial unde au un inspector de daune, pentru deschiderea procedurii de reparatie. S-au facut poze, proces verbal... toate. Pe data de 30. 09.2010 sunt chemat in service pentru ca la reconstatare, dupa ce piesele vazute initial au fost demontate, s-a constatat ca mai sunt altele care nu sunt distruse in urma acestui accident (scut motor). Aveau dreptate si am solicitat sa fie schimbate doar cele ce sunt acoperite de RCA-ul vinovatei. Pe 05..10.2010 am fost sunat de service ca masina este reparata si sa ma prezint sa o ridic. Aici incep problemele :''sunt probleme la dosar, vorbiti si dvs. la Bucuresti!". Sun la Bucuresti si surpriza: dosarul e OK ,acceptul de plata dat, mergeti si luati masina!. Service-ul spunea ca nu a primit, Bucurestiul ca e aprobat. Am cerut in scris prin e-mail ca sa-l duc 'chiorilor' de la service care "nu stiau unde sa se uite". Primesc cum ca a fost o eroare de sistem, ca nu e trimis, si ca au dreptul de a cerceta pe o perioada de 3 luni conf. OUG2/2006. Spun ei, ca desi in formularul CA femeia isi recunoscuse vina, aceasta in declaratia scrisa de mana a spus ca 'a intrat pe verde si a fost surprinsa de rosu'. M-am dus la inspectorul de daune de unde am solicitat copii ale declaratiilor si asa era: in cele doua zile de la accident si pana la prezentarea in service, cineva " a sfatuit-o cum sa formuleze declaratia ca sa nu fie scoasa vinovata si sa-i creasca polita". M-au trimis pe mine la ea, mi-au dat formulare, ca sa o conving sa repete ce a bifat in formular. M-am intalnit cu aceasta intr-un bar,dar mi-a spus ca a fost anuntata de intentia mea si deci ea nu modifica acest paragraf sub nici o forma. Cei de la asigurari spun ca eu sunt vinovat ca desi am intrat pe verde "nu am asteptat degajarea intersectiei, nu m-am asigurat din dreapta (desi era duba), nu am prevazut si anticipat motivul ramanerii pe loc a dubei care imi obtura vizibilitatea (desi este specificat in declaratia babei ca duba a franat reusind sa evite impactul), deci nu platesc. Ei spun ca au termen legal 3 luni conf ORD 2/2006 dar nu respecta pct 3 al aceluiasi ordin prin care erau obligati ca in termen de 10 zile de la data avizarii daunei sa ma informeze in scris despre intentia de a desfasura cercetari. Precizez: nu am nimic scris ci doar vorbe prin telefon, iar la solicitarea mea insistenta mi-au trimis prin e-mail o NOTA ce continea o multime de neconcordante si neadevaruri. Intrebarea este: poate sa ma acuze pe mine de incalcarea art 101 alin. 1 pct 7(nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului RAMAS in intersectie) si a art. 108 alin b pct 6 (patrunderea intr-o intersectie atunci cand circulatia in interiorul acesteia este blocata) in conditiile in care nu reiese din nici un document asa ceva, si nici nu s-a intamplat ? Orice sfat e binevenit! MULTUMESC!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ContSters151457, utilizator

Alte discuții în legătură

Se aplica amenzi in cazul intelegerii amiabile? Andreea_81 Andreea_81 Am fost implicata intr-un accident de circulatie. Intrand cu masina in intersectie pe verde, am fost lovita de o masina care intrase in aceeasi intersectie pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala CristiALF CristiALF Buna seara, Am si eu nevoie de un sfat avizat asupra situatiei mele. Am avut un accident in care desi personal ma consider nevinovat, Politia considera (cel ... (vezi toată discuția)