avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,in mai 2006 s a incheiat certificat de mostenitor,intre mama si cele 2 fiice,in care se specifica ca 1/2 are mama din cota de consum,si 1/4 din masa succesorala.una din fiice are 3/4 din masa succesorala,iar cealalta a renuntat la partea ei,se poate reface actul punand o in drepturi si pe cealalta fiica,adika sa le dea jumate -jumate din avere,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 13:38, 16 Octombrie 2010
nu se poate " reface actul " daca a renuntat la mostenire; se pare ca a renuntat la partea de pe urma tatalui, are insa drept la mostenirea de pe urma mamei cand va deceda sau in fine, nu am inteles daca a decedat deja; in concluzie va avea 1/2 din partea mamei, deci oricum mai putin decat sora .
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul unui mostenitor ani_b ani_b Suntem 3 frati ....2 din prima casatorie a mamei mele si EU din a 2-a .In urma divortului de primul sot mama nu a ramas cu nici un bun ... (vezi toată discuția)